Sök inlägg

torsdag 19 april 2018

Bortskämda Svenskar

Jag trodde aldrig att jag skulle försvara Stefan Löfven
Men nu gör jag det.

Sossarna vill skärpa till arbetskraftsinvandringen. Dom  tycker inte att vi ska importera billig arbetskraft från långtbortistan när det finns arbetslösa Svenskar som kan göra jobben. Helt rätt tycker jag! Men jävlar vad kritik stefan fick för det. Allianser menar att det är livsviktigt med arbetskraftsinvandring med specialkompetens.
 Jo tjena! raketforskare då förstås?
 Dom vill nog Löfven också ha hit, nej Alliansen vill ju ha ett samhälle som i USA. Där folk kan ha en billig hushållsslav som man kan hota med utvisning så fort den klagar på sin dåliga lön eller på för långa arbetstider. 

Sen passar det ju arbetsgivaren perfekt att anställa en billig utlänning som kan arbeta istället för en Svensk som varken vill eller kan jobba. Det går inte att rekrytera Svenskar till enkla jobb som bärplockare, städare eller buskröjare, (ja om dom inte får sitta i en maskin för 2 miljoner och röja busk vill säga)

50 år av välfärd och 200 år utan krig har gjort Svenskarna extremt kräsna vad det gäller jobb.Nu för tiden vill Svenskarna inte ha ett jobb där man blir skitig om fingrarna eller behöver använda sina muskler. Helst ska jobbet vara så diffust att ingen riktigt vad vad det innebär. Här är några exempel.

Team facilitator
Futurologist
Self-management Consultant
Organisation flexibility manager
Al Coach
Eventkoordinator
Visual Merchandiser
Det är såna här jobb vi Svenskar tydligen ska ha, och lyckas man inte få höstatusjobbet då hankar man sig fram på studielån eller blir försörjd av sina föräldrar. Ett lågstatusjobb det går bara inte för Svenskar.
 Dom jobben ska ju invandrarna ha.
 Vem är det som är rastist egentligen?


12 kommentarer:

 1. Varför har du lagt ut en bild av din toalett? Du borde uppenbarligen skaffa en billig städhjälp! (inte svartavlönad utan med RUT avdrag så att allt går rätt och riktigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt yrke som mentalskötare ingår det iband att städa toaletter.Det gör jag även hemma, som synes på bilden.

   Radera
 2. Såg en gnällande pizzabagare på tv i går, han ville importera personal; men de som redan finns här är säkert överkvalificerade läkare och ingenjörer....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns på tok för många Pizzerior i Sverige för att det ska va lönsamt.Föresten borde Svenskarna lära sig att baka Pizzor själva.Lata översittare.

   Radera
  2. I höst, efter en föhoppningsvis het sommar, kan man fundera på hur mycket turksvett man fått i sig efter allt pizzätande

   Radera
  3. orsaken till att det finns fler pizzerior än det finns kundunderlag beror på att pizzeriorna inte behöver betala lön för sin personal de får personer som praktiserar gratis från af

   Radera
 3. Men i USA vill man ju förhindra invandringen med en mur söderöver. Kan inte vi göra likadant ifall vi nu är så amerikaniserade??

  Numera finns det ju Sanitetstekniker. Är det en upphottad Lokalvårdare och vad skiljer dessa från en hederlig städkärring. Är det samma som hygientekniker eller kanske golvkosmetolog?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många Amerikaner är förtvivlade över hur dom ska få tag på billiga Mexare när muren är byggd.

   Radera
 4. Anonym: Att inte ens kunna stå för ett "Nick name", är så lågt, att du inte förtjänar någon respekt alls!!
  Lågt, riktigt lågt.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det där med vänlig hälsning? Respekt förresten, är du 1:a generationens invandrare som kräver respekt? Har förstått att respekt är väldigt viktigt i dom kretsarna. Ärligt, var du full när du skrev eller hade du annars bara otur när du tänkte?

   Radera
 5. Nu är det väl knappast svenskarna som är bortskämda. De som verkligen är eller snarare blir bortskämda är de "nyanlända" som får i princip allt de pekar på inklusive fri vård och ett liv utan personligt ansvar. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det bortskämda "nyanlända" men jag hävdar att det är svenskarna som är mest bortskämda.Folk tjänar dubbelt så mycket som för 20 år sen, ändå klagar dom på lönen. Men så fort nåt ska göras så vill dom betala nån annan att göra det åt dom. Hur många målar om huset själva nu för tiden? Eller byter olja i bilen ? Folk byter ju inte ens vinterdäck själva nu mer.

   Radera