Sök inlägg

torsdag 28 december 2017

Den avbokade Ålandsresan
Jag skulle ha åkt på en Ålandsresa med mina arbetskamrater på Lucia.
Men jag blev sjuk och måste stanna hemma. En omtänksam arbetskamrat ringer hem till mig och berättar att dom pratat med Vikingline, och fått beskedet att om jag bara ringer in före kl 12 samma dag så ska jag få tillbaks alla pengarna jag lagt ut för resan.(tror det var 873:-)
Jag ska bara ringa in till Vikingline och ge dom mitt kontonr. så ska allt ordna sig. Jag skyndar mig och ringer, och personen på Vikingline bekräftar att jag ska få tillbaks mina pengar men inte på mitt konto. Nej vi sätter in dina pengar på Lenas konto eftersom hon bokat eran resa säger han. Ok det går väl bra tycker jag.
Så går det en vecka och inga pengar syns till på Lenas konto. Då ringer Lena upp Vikingline igen. Den här gången säger dom att det var fel att pengarna skulle in på Lenas konto. Nej dom ska in på mitt konto och inget annat. Dom talar om att dom måste dra av 10% och så räknar dom ut hur mycket det blir.
- Det blir 1280:- som vi sätter in på kontot säger dom. 
- Men han har ju betalt 873:- och ni skulle dra av 10%, det kan ju inte bli 1280:- säger Lena då.
- Jo min kollega har också räknat på det. Det blir 1280:- säger Vikinglines personal.

Jo då...Här om dan kom det in 1280:- på mitt konto, ifrån Vikingline.
Jag är ju glad för pengarna men jag måste medge att jag inte känner så stort förtroende för Vikingline längre. Dom verkar ju inte ha dom skarpaste knivarna i lådan så att säga. På tal om knivar så läste jag att dom haft ett skottdrama på Vikingline.  Nån hade fått med sig ett vapen ombord .Lite dålig koll på säkerheten verkar det som. Sist jag åkte med blev det tvärstopp i metallbågen för att jag hade en tom fickplunta i väskan...Men en pistol går bra.

Hmm... Om jag skulle boka alla resor som går på Ålands hav med Vikingline, och sen avbokar jag dom och tjänar 400:- på varje.... Undrar om jag skulle kunna leva på det?
5 kommentarer:

 1. Ålänningar har 40% an förluster...
  Kan det möjligen förklara något?

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Senaste och sista gången jag reste med det bolaget lyckades kapten köra in båten i kajen och riva hål i skrovet.

  Å ena sidan var det före 'Estonia' gick under; å andra sidan var det måttligt betryggande att över högtalare få höra att det är hål i båten, men det är så litet att pumparna hinner med.

  Din affärsidé verkar dock sund! Tipsa finansministern!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Detta inlägg har rekordmånga läsare, och jag kan se att dom är länkade ifrån Facebook. finns det nån som kan berätta i vilket sammanhang inlägget har hamnat på facebook ? Jag är inte sur bara nyfiken.

  SvaraRadera
 4. Jag länkade det från min fejansida.
  Jag tyckte detta inlägg var så pass kul, så jag tyckte att fler borde läsa det.
  Jag har inte så otroligt många vänner på fejan, eftersom jag inte lägger till alla som frågar, jag har bara personer som jag känner, eller vet vilka dom är.

  Kan hända att folk i sin tur lagt länken till sina sidor.

  Jag har länkat någon gång förut också.
  Det finns ju en länkningsfunktion, eller vad det heter, här på bloggen, så det var den jag använde.

  Det är inte så många bloggar jag följer, men den här tycker jag är bra, så din blogg följer jag.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera