Sök inlägg

söndag 1 april 2018

Aprilskämtet

Vaknade i morse och slog på radion.
På nyheterna sa dom att våran vice statsminister Isabella Lövin (mp) tycker att Swedavia(som driver flygplatser) borde jobba för att minska vårat flygande och göra som systembolaget, aktivt medverka till att färre dricker akohol.

Det snurrade rejält i mitt huvud ett tag.
Är Isabella helt rökt mellan öronen? Vet inte hon att systembolaget bara låtsas att dom vill att vi dricker mindre. Dom införde ju självplock när försäljningen gick ner på grund av EU införseln, och lyckades få upp försäljningen. Dom införde även alkoläsk och starkcider som är en försäljningssuccé när konkurrensen från EU blev för stor. Flera gånger har jag även frågat efter olika sorters alkohol på bolaget och undrat över varför dom slutat att saluföra dessa märken? Butikspersonalen har då svarat att produkter som säljer dåligt tas bort ur sortimentet ? Jaha? Men om Systemet vill minska vårat drickande borde dom väl bara sälja sånt som säljer dåligt ? Eller?

Men så plötsligt slår det mig att det i dag är första April.
Ha ha ha!!!
Nyheterna skojar förstås till det lite grann med  våran vice statsminister. Hon är naturligtvis inte så korkad att hon tror på att systembolaget vill avveckla sig själv. Och naturligtvis fattar hon att flyget inte heller kan jobba för att aktivt avskaffa sig självt. Men det vore så klart ganska enkelt att få folk att flyga mindre. Gå ut med reklamen att vi tänker på miljön och slutar därför att avisa vingarna med  frostskyddsmedel. Det går nog bra ändå om Gud är med oss. För att spara pengar avskaffar vi kränkande säkerhetskontroller, och  passagerarna får själva ansvara för säkerheten ombord. Eller den som hjälper den trötta piloten att flyga får resan rabatterad. Eller varför inte " Det är farligt att flyga. Det händer att vi störtar, och då brukar ingen överleva"

Jag kan inte låta bli att undra hur det skulle se ut om detta  spred sig till andra branscher?

T.ex. Mäklare. "Är ni säkra på att ni vill chansa på att köpa hus nu? Det är ju dyrt redan nu och räntan går snart upp, räntebidragen försvinner, hantverkarna blir bara dyrare och dyrare. Priserna är på väg ner så ni blir knappast av med huset om ni ångrar er."

Varningstext på IKEAs soffavdelning: För mycket stillasittande är dåligt för hälsan.

Text i charkdisken : "Dessa likdelar kommer ifrån fabriksuppfödda  djur som plågats tills döden kom som en befriare."
" Den färdigkokta skinkan försökte vi sälja som färsk för 3 månader sen. Nu har vi kokat den och försöker igen"


Det är ju Påsk!

Själv har jag alltid haft lite svårt att förstå alla olika Påsktraditioner och talesätt. T.ex. Att Påsken står för dörren och att Påskharen ska komma. Men i år ramlade polletten ner och jag förstod plötsligt allting.

Här står nämligen Påsk-skaren för dörren

Även för bakdörren står
Påsk-Skaren
 
 

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Man kan göra som nere i Saudi, Qatar och liknande ställen: man beställer "apelsinjuice" - med rätt intonation vet bartendern att det är apelsinjuice utspädd med vodka du menar.

  På tal om skämt - valfläsket kan ju inte lanseras.

  Det är ju haram... (trumvirvel)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Så jävla klockrent.
  Detta delar jag på fejan också, så du vet.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera