Sök inlägg

söndag 6 oktober 2013

Tv-reklam

Jag minns när vi fick reklamTV i Sverige. Tror det var 1991. Tv4 började sända markbundet och dom hade reklam. Jag minns att jag tyckte det var häftigt och nytt. Det var som en spark i ändan på etablissemanget. Nu skulle den censurerade socialistiska stasi-TVn äntligen få konkurens. Tack vare reklamen skulle vi få bättre filmer och fräckare program. Även SVT skulle må bra av konkurens.

Ha ha ha. Vad fel jag hade. Kvaliteten på TV-programmen har ju stadigt gått neråt sen vi fick reklamTV. FörnedringsTV ,fejkade såpor. Arga kockar,arga snickare och arga Doktorer. Bortskämda hollywoodfruar som ser ut som transor och beter sig som personlighetsstörda tonåringar på tjack. Grinande bimbos som som tar sms-lån och slänger bort pengarna på kläder,Cigaretter och tattueringar. Allting inramat av Amerikanska actionfilmer där man spränger bilar i luften eller kraschar dom genom ett skyltfönster i slow motion. Manus som är så banala att en femteklassare hade gjort det bättre.Filmerna brukar avslutas med att hjälten(eller hans familj,om han dött) gråter vid en grav eller den amerikanska flaggan. Allt ackompanjerat av stråkar och patriotism.

Sen ska då detta vidriga mischmasch avbrytas av reklam hela tiden.  Budskapen i reklamen brukar vara. Detta rengöringsmedel är det mest fantastiska som hänt sen hjulet uppfanns. Eller ,har du problem att få lån p,g,a betalingsanmärkelser. Låna av oss! Vi frågar inget. Eller ,våra varor är så billiga att du är en idiot om du inte tokshoppar hos oss....Sakta men säkert fattar man att alltihop är humbug. Reklamen är bara bluff. Värdelöst skit.....Men då säger folk. Reklambolagen vet att du omedvetet väljer deras produkt därför att du sett den på reklamen....Aha jag fattar.... Därför har jag nu kommit på en ny strategi som jag följer fullt ut.. Jag förbjuder mig själv att handla varor som jag sett på reklamTV....Det funkar skitbra. Det har nämligen visat sig att reklam varorna nästan alltid är dyrare än andra jämförbara produkter.. Om vi nu allihop skulle göra så.Då knäcker vi systemet och blir av med reklamTV för alltid..Så därför. upp till kamp ! Vägra reklam. Själv har jag sagt upp alla reklamkanaler som man betalar för.  En ska fan inte betala för reklam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar