Sök inlägg

söndag 20 oktober 2013

Obamacare och Republikanerna

USA har nyss haft en av sina värsta ekonomiska kriser någonsin. Det brukar ofta vara ekonomiska kriser i USA.Det brukar man lösa genom att höja lånetaket och låna mera pengar ifrån utlandet. Programledarna för lyxfällan skulle riva sitt hår om dom fick USAs ekonomer i sitt TV-program.Här behövs det klippas många kontokort.

Men den här gången när USA krisar så hade Republikanerna med den kristna Tepartyrörelsen i spetsen bestämt sig för att blockera Obama med vilka medel som helst....Det dom är mest förbannade på är Obamas sjukvårdsreformer. ( Obamacare) Trots att USA är världens största demokrati så har dom sjukvårdsreformer som i ett U-land eller diktatur. Det vill inte Republikanerna ändra på.
Så därför har republikanerna vägrat att hjälpa till att lösa krisen om inte Obama river opp sitt Obamacare. Det gick så långt att pengarna tog slut i dom offentliga utgifterna. Man slutade betala ut löner och det var på järsken att USA ställde in sina avbetalningar på utlandsskulderna och ramlade ner i ättestupan.
Till slut fick Republikanerna ge sig,iaf tillfällig. Men varför är dom kristna i USA så emot sjukvårdsreformer ?
http://www.dagen.se/nyheter/darfor-ar-kristna-emot-obamacare/
En del menar alltså att det bara är girighet och pengar. Rika kristna som inte vill betala skatt. Andra menar att dom vill att fattiga och sjuka ska gå till kyrkans frivilliga organisationer och därmed bli beroende av och tvingas in i kristna församlingar.Hur ska dom kristna kunna styra fattiga utslagna människor om dom kan gå till staten och få hjälp gratis ?
Men låter inte detta lite väl syniskt ? Inte kan väl kristna människor vara så självgoda ? Det strider ju mot själva grundtanken i kristendomen....Hmm.... Nu har jag det.... Naturligtvis är det på det viset att om man går med i en kristen församling då behövs ingen sjukvård. Det är ju bara att be till Gud om man är sjuk och fattig..Så löser sig problemen direkt...HALLELUJA !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar