Sök inlägg

tisdag 29 oktober 2013

Tänkande prylar skapar Zombies

Det pågår en konstig utveckling i samhället. Den går ut på att vi inte ska tänka någonting alls. Först var det praktiska saker som att ha automatlåda i bilen och rulltrappor i butiker.Färdig sockerkakssmet i paket (eftersom det är så jobbigt att blanda själv)
Sen kom ABS bromsar och anti sladdfunktioner på bilarna.Har bilen inte automatlåda så piper och blinkar den när den tycker att du ska växla....Och nu ska bilarna fickparkera åt dig till och med.

GPS är ju så väldigt poppulärt nu för tiden också. Man slår in vart man ska,sen slutar man att tänka och litar på att GPSen hittar rätt. Det har till och med blivit så att folk använder GPSen när dom är ute och går i staden. Man vet inte längre var gatorna finns eller hur dom ser ut. Man följer bara sin GPS.

Men nu har jag hört om tänkande kylskåp också. Kylskåpet talar om för dig när det är dags att köpa mjölk och smör.... Sen beställer du Linas matkasse.Då behöver du inte ens tänka på vad du ska äta heller.Allting sköts automatiskt.

Dom nya moderna konstiga stora mobilerna (som heter nåt annat) är fulla med information. Dom håller koll på allting åt dig. Du behöver inte tänka alls....Det är bara en tidsfråga tills vi får ett USB uttag i skallen. Istället för att läsa en bok eller manual,så byter vi bara USB minnet .Vips så är vi uppdaterade igen.

Men om den moderna uppkopplade människan blir strömlös och nedkopplad. Tvingad att växla själv och styra utan servo.Pumpbromsa manuellt.Hitta utan GPS.Tänka ut sin egen mat och laga den själv utan recept. Ja vad händer då ? Då har den moderna människan förvandlats till en Zombie och klarar ingenting.

5 kommentarer:

 1. Ni är ju så hopplöst efter där i bonnlandet :-)
  Kolla här vad vi får dras med
  Här har det redan hänt

  SvaraRadera
 2. Ha ha.Vad glad jag blir att jag är hopplöst efter i bonnlandet.
  Det enda som är värre än att växa opp i en småstad... Det är att växa opp i en storstad.

  SvaraRadera
 3. Sedär! Jag hade inte tänkt det som kritik men ifall Larsson vill ha det så.

  Då kan vi väl iaf. konstatera att Stockholms län växer med två busslaster per dag. Det är knappast bara invandrare så varifrån kommer då passagerarna? Gissningsvis är majoriteten från det sk. bonnlandet. Vad är det då för folk? Troligtvis är det de med utbildning och framåtanda. Vem blev då kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi deporterar fjollorna till Fjollträsk. Dom utan körkort.Och dom som inte kan hugga ved.

   Radera