Sök inlägg

tisdag 1 maj 2018

BITTERPITTEN på barnkalas

Kakbordet dignar av söta kakor.
Föräldrarna öser på kakor på faten till sina små juveler. Är kakorna inte söta nog så spottas dom genast ut av dom små bortskämda barnen.
 Här är det barnen som bestämmer.
"Mamma jag vill inte ha, den är äcklig. Hämta tårta"
Av nån anledning vill föräldrarna att barnen äter sig mätta på söta kakor innan dom får ta tårta. (att man ska äta sig mätt på kakor innan man tar tårta är förmodligen det enda som finns kvar av gamla fattigSverige)

När barnen väl har ätit, spottat och sullat runt med kakor och saft,pillat ur sylten ur ballerinakexet och trampat ner resten på golvet, och börjar bli rejält uppspelta av sockerintaget, då är det dags för tårtan.
Tårtan ser så läckert inbjudande ut att barnen inte kan låta bli att äta även om dom sen länge sen var mätta. Dom trycker i sig tårta och blir alltmer aggresiva sura och griniga, vilket resulterar i att dom skriker och mästrar sina föräldrar efter bästa förmåga.
När detta sockerförgiftnings maraton är som värst får barnen varsin påse godis.

Nu åker tårtan i golvet och saften ner i mammas knä.
Nu ska all godis smakas på en gång.Med godis dreglandes ur munnen skriker barnen att mamma är dum. Iriterrade föräldrar säger lite förläget att deras lilla juvel är övertrött och nog måste åka hem och lägga sig.

Det slår mig att det jag nyss genomlevt och sett är ett helt lagligt sockerförgiftnings kalas för små barn. Vi ger barnen en överdos av den starkt beroendeframkallande drogen socker. Sen tittar vi på när barnen först blir speedade och sedan går i sockerkoma.

"Jag tar nog inte så många kakor jag blir ju inte att må så bra då"
Hör jag några vuxna säga till varann.

Detta kalas utspelar sig inte på 60-talet, utan här och nu i vårat moderna upplysta PK-Sverige där alla talar om kalorier, kolhydrater, sockerskatt och barnfetma.4 kommentarer:

 1. Du har uppenbarligen upplevt en placeboeffekt. Enligt forskningsresultar är detta en myt. Jag har själv upplevt uppspelta barn på kalas men inte analyserat vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både barn och vuxna blir i alla fall trötta och sega av för högt blodsocker, den saken är klar.

   Radera
 2. Underbart skrivet och helt sant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då måste det ju vara sant! ��������

   Radera