Sök inlägg

söndag 27 maj 2018

Minnet

Var på 50 årsfest i helgen.
Älsklingens syster firade en försenad  50årsdag för familjen. Vi packade med oss svärföräldrarna och åkte till Bromma. Vi hade en jättemysig fest med god mat och dryck som vi avslutade med sälskapsspelet BESSERWISSER på kvällskröken.
Nästa morgon en riktig hotellfrukost och därefter hemgång.När vi skulle åka hem utspelar sig följande.
svärmor och svärfar tar plats i baksätet. svärmor tar till orda.
Har vi med oss allting nu?
Ja allt är med! säger svärfar.
När vi har åkt 100m säger svärfar att han glömde sin mössa.
Du hade ju ingen mössa, det var jag som hade mössa , inte du-säger svärmor.
Jo nog vet ja att du hade mössa, det hade jag med- säger svärfar.
Vi backar tillbaka 100m och svärfar går in i huset.Efter en liten stund kommer han tillbaka med en truckerkeps i näven- jag hitta mössan.
Vi åker ännu en gång hemåt. När vi åkt nån kilometer säger svärfar att han nog glömt sin "beautybox"(necessär) också. - Då får den vara kvar säger svärmor. Då ringer svärmors telefon. Det är svägerskan som har hittat svärfars sandaler.
Vi åker ytterligare några minuter då upptäcker Svärmor att hennes portmonä är borta.Vi ringer till svägerskan, den är inte där. Vi stannar och tittar i bagageluckan om den är där eller i resväskan. Då hittar vi Svärfars kvarglömda Beautybox. Men ingen portmonä. Svärmor drar sig till minnes att hon hade den när vi fikade på vägen ner till festen. Vi åker till fiket och frågar personalen, men utan resultat. Svärmor spärrar kortet och inga pengar har tagits ut. I skrivande stund är ingen portmonä upphittad.


Min farsa är likadan han. Han brukar glömma glasögon, plånbok och klocka lite varstans. När vi var i Riga glömde han plånboken med pass, körkort och hela kittet. Hans strategi är att han har en midjeväska med allting i så att han ska slippa sprida ut sina prylar överallt. Det funkar så där.

Jag tycker själv att jag är en mästare på att glömma saker överallt, och det lär ju inte bli bättre med åren heller. På väg hem frågar jag älsklingen vad vi ska ha för strategi för att klara oss när vi blir äldre ?  Hon föreslår att vi gör en checklista där vi kryssar i att vi har med oss allting när vi är ute och reser.
Jag föreslår att vi stannar hemma.


2 kommentarer:

 1. Kul med lyckade fester! :)
  Haha, ja vill man vara helt säker att inte glömma något bör man stanna hemma, men det kan ju vara trevligt att åka bort en sväng då och då också :)

  SvaraRadera
 2. Det finns värre!
  Jag glömmer EJ!
  Kallas märkligt nog långsinthet...
  Apropå inget: Fantastisk vår i skärgården!
  Ibland kan inte ens jag klaga.

  SvaraRadera