Sök inlägg

måndag 21 maj 2018

Ett fruktansvärt experiment


 Har ni sett TV4-programmet Hälsningar från ?
Det är i alla fall en TV-serie där en kändis får göra en tidsresa tillbaka till när vederbörande var 12 år. Familjen får följa med och sedan åker man till ett tidtypiskt hus fullproppat med nostalgi från 60-70- 80- eller 90 talet. Hela familjen får lämna in sina mobiler, byta till tidtypiska kläder och leva en helg i husen som man levde då. Det är ett kul program med hög igenkänningsfaktor för oss som var med. Men det är en sak som slår mig. I alla programmen får familjen säga vad dom tyckte om nostalgitrippen, och alla säger samma sak.
Barnen tyckte att det var coolt och kände sig avslappade utan mobiler. Föräldrarna tyckte att det var underbart att få umgås med sina barn en hel helg och titta på samma TV-program samtidigt.

Dom flesta verkar tycka att det var bättre förr när hela familjen umgicks med varandra istället för att sitta uppkopplade i varsitt rum. Men ingen gör nåt åt det. ADHD, ADD, bipolära sjukdomar och en massa andra diagnoser med koncentrationssvårigheter och stresssyndrom har plötsligt exploderat. En lärare som jag känner berättade för mig att dagens elever inte klarar samma uppgifter som eleverna gjorde för 10 år sen. Dom är för stressade och har koncentrations svårigheter. Dom får visserligen inte ha mobil i skolan men vad hjälper det när dom är uppkopplade resten av dygnet?

Det är ungefär som att dela ut Heroin till barnen.
Alla är överens om att det var bättre innan dom gick på Heroin, men ingen klarar av att lägga av.
Många vuxna har problem med att dom ständigt är uppkopplade på internet via sin mobil. Ändå leder man in sina 3-4 åringar i drogträsket, med ursäkten att det är utvecklande för barnen. 
Det pågår ett otäckt experiment med våra barn.
Vi kastar ut dom helt utan skyddsnät.


4 kommentarer:

 1. Hej.

  Har experimenterat med syskonbarn och kusinbarn.

  Fjällvandring i områden utan täckning och utan möjlighet att ladda mobilnappen.

  Klara abstinenssymtom såsom överdriven retlighet, tics, sömnrubbningar, stark nervositet, och förhandling/köpslående om tillgång till drogen följt av hot och utpressning inträffade ca en timme efter att tillförsel av drogen upphörde.

  Efter ca tre dygn avtog symtomen, och efter ca sju dygn var personerna symtomfria, även om själva beroendet var kvar.

  Å andra sidan blir tjugofemåringarna (försökspersonerna) och yngre synnerligen lätta att styra för framtida regimer.

  Hurra?

  Kamratliga hälsningar,

  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar bara inte hur du lyckades få barnen att ställa upp?

   Radera
 2. Jag har tänkt samma sak. Kanske är de där bipolära sjukdomarna ibland en följd av att barn och unga idag, ständigt är uppkopplade. De får dessutom aldrig lugn och ro att reflektera över saker och ting.
  Kanske även därför som folk idag har svårt att bilda sig en egen uppfattning om saker och ting? De är totalt styrda av "grupptrycket" på sociala medier.

  SvaraRadera