Sök inlägg

tisdag 8 augusti 2017

Råttinvasion

Både radio Dalarna och SVT har uppmärksammat att

Det talas om hur vi ska skydda oss mot råttorna med olika slags fällor, och hur vi ska undvika att locka till oss råttorna genom att inte lägga ut matrester i soporna som luktar gott och drar till sig råttorna. Familjer intervjuas om hur besvärligt dom har det med alla råttorna, och dom kan inte begripa hur det kan ha blivit så här. Journalisterna begriper inte heller, och experter talar om vilka fällor det finns och vad man kan göra.

Men ingen säger det alla visste för 40 år sen.
SKAFFA KATT !!!

Det finns inget bättre medel mot råttor, men det verkar vara totalt bortglömt att vi har haft katter i norden i tusentals år för att bekämpa råttorna.
När min förra katt dog så blev jag så ledsen att jag bestämde mig för att inte ha nån mer katt. Det gick väl några månader sen började det krafsa i väggarna och smälla i fällorna under diskbänken. När det var som värst tog jag väl ett tiotal råttor om dan under diskbänken.
Då skaffade jag två nya katter.
Man ska ha två katter för då har dom en kompis och lider inte av att bli lämnade nån dag eller så. Sen ska det så klart vara bondkatter!!! Inte nå dyra raskatter med rosett i håret, för dom vet inte vad dom ska göra med en råtta.
 Mina katter tar nog inte så värst många råttor egentligen, men bara det faktum att dom finns där och smyger omkring får råttorna att flytta därifrån.
Jag har högst en råtta per år i fällan under diskbänken sen jag skaffade katt.

Det är väl för märkligt att ingen i dessa nyhetsreportage ens nämner katterna som en lösning på råttproblemet. 
Vad har hänt med det här jävla landet?

Vet inte folk hur man lever längre?

Om folk är så bekväma att dom inte orkar ha katter då får dom nog leva med råttproblemet. Bara för att samhället blir modernt så betyder det inte att råttorna blivit moderna. Förr begrep folk sånt här, det gör dom tydligen inte längre.
Det var bättre förr !!!

 
Min katt Skruven
(han är född med krokig svans)

3 kommentarer:

 1. Håller med jag bor i hyreshus de grannar som inte har katt här har problem med att råttor tar sig in genom golvbrunnarna. Mina katter sitter ibland och tittar förväntansfullt vid golvbrunnen men här kommer dom inte upp.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Skrämmande intolerans för artrikedom och mångkultur du uppvisar!

  Råttornas socioekonomiska förutsättningar och arkaiska patriarkala struktur håller dem fångna i ett utanförskap vilket förstärks av hund/katt-dikotomins exkluderande diskursivitet.

  Tradiga skämt åsido så finns ju här en möjlighet för kommunen att ordna enkla jobb: råttfångare.

  Erbjud ett ackord per svans, och notera hur försäljningen av hönsnät rusar i höjden.

  Varför jaga råttor när man kan föda upp dem?

  Själv bor jag i ghettot och här är nu på sina ställen så gott om råttor att gångarna underminerar plattorna på trottoaren. De ränner fritt omkring i dagsljus helt obekymrat och hoppar opp i papperskorgar (när inte burkletarna tömmer dessa direkt på gatan...).

  Men så har det väl alltid varit, enligt våra politiker.

  F.ö så fungerar iller alldeles utmärkt här i stan...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Först hade vi husspindlar, fick möss.
  Spindlarna försvann, skaffade katt
  Blev av med mössen, fick husspindlar
  Skaffade hund, katten trivs inte hemma.
  Fick möss, blev av med husspindlarna.

  SvaraRadera