Sök inlägg

fredag 25 augusti 2017

Det går bra nu ?Svensk ekonomi är urstark   säger våran finansminister.
Pengarna bara rullar in och allting är jättebra.....Men vadå ? Vad är det som går bra ? Jo det är hushållens privatkonsumtion och byggbranschen.Både byggbranchen och hushållen lånar ju pengar för sin konsumtion och riksbanken betalar för att låna ut pengar genom att vi är ett av få länder som har minusränta.
Hur bra är det ?

Förra veckan var det stora landsomfattande protester emot nedläggningarna av BB i Sverige.
Och i går var det mycket snack om att väntetiden på ambulans ökar hela tiden. 

 Jag får det inte att gå ihop. Om vi inte har råd med BB ute i landet då törs ju inte folk skaffa barn och då går ju landet sakta men säkert under. Hur kunde vi har råd förut när inte ekonomin var "urstark" men inte nu ?
 Ambulansen kommer inte längre i tid, och när den väl kommer så är det till en överbelagd akut där personalen går på knäna.Och där väktare tvingas vakta så att inte ambulanserna förstörs med stenkastning

I förorterna till våra storstäder ökar dödsskjutningana när kriminella nysvenska skjuter varann. Det fanns visst ingen plan och inga resurser till att ta hand om alla invandrare och hindra dom från att hamna i utanförskap och kriminalitet.
Men det går bra för Sverige ?

Det är ungefär som att säga att visserligen är jag dödssjuk i cancer med jag har fått höjd sjukkassa så det jämnar ut sig.

 Regeringtoppen i Harpsund som tycker att det går bra nu.

7 kommentarer:

 1. Precis. Du borde få skriva ledare i någon av våra gamla gaggiga tidningar. Dom behöver någon med lite insikt på verkligheten, Tyvärr har dom inte själva inte insett det.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom släpper nog inte BITTERPITTEN över tröskeln.

   Radera
 2. Väldigt bra skrivet! Jag undrar verkligen hur det här ska sluta? Om inte den regering som tillträder efter valet 2018 börjar vända det här, är det nog kört sen. Nu när AKB dessutom avgått gissar jag att moderaterna kommer att få ännu svårare att vinna tillbaka väljare. Ska hur som helst bli intressant att se vem som efterträder henne och om det blir en ledare som lyckas återvinna förtroendet för moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag tror att det blir svårt för Moderaterna att få tillbaka sin trovärdighet. Anders Borg skar ju ner på både Polis, Militär och sjukvård och nu säger Moderaterna att dom ska göra tvärt om....Å så var det det där med öppna våra hjärtan och Reinfeldt.

   Radera
 3. Det är redan kört för detta land, skadorna är redan nu irreparabla och än värre väntas det bli med en vettlös anhöriginvandring. Sjuklövern har ingen som helst plan för att hantera dessa förödande effekter på vårt land annat än höjda skatter. Skatter som helt tillfaller lata invandrare från Mellanöstern, som inte har för avsikt att jobba, utan endast ankommit landet för att leva på bidrag.

  Integrationen är obefintlig, skolan befinner sig i en snabbt fallande spiral, brottsligheten och kriminaliteten ökar utan motstycke, polisen står handfallen och ser på bakbundna av chefer och politiker, rättsväsendet befinner sig i fritt fall, välfärden går på knäna, pensionerna urholkas, samtidigt som det finns politiker som vill öka invandringen. Det som började som ett milt sommarregn har övergått i ständigt återkommande skyfall som tenderar att eskalera i styrka och intensitet. Kan det gå annat än åt helvete? //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som försöker fantisera bort alla dessa problem, å så kommer du med sanningen, och jag får lägga mig under täcket igen, och försöka glömma.

   Man undrar verkligen hur detta skall sluta.

   Mvh Skogåsbon

   Radera