Sök inlägg

torsdag 31 augusti 2017

LOFFE

Janne Loffe Carlsson dog igår, han blev 80 år.
Dom äldre minns honom nog mest för TV-serien "Någonstans i Sverige" där han blev Loffe med hela svenska folket. Dom kanske också minns honom för sitt briljanta trumspel i 60-tals bandet Hansson och Carlsson.(själv såg jag honom för några år sedan på Peace & Love i Borlänge när han trummade åt Pugh Rogefeldt)
Tyvärr känner dom yngre bara igen honom ifrån Göta kanal, som väl inte är hans bästa filmer.
Däremot Gräsänklingar och Repmånad är roliga komedier där Loffe briljerar, men vill man se några riktigt bra draman med Loffe så ska man se På palmblad och rosor, Henrietta och den bästa Svenska filmen någonsin, Vem älskar Yngve Frej. Det är en långsam supercool film om livet på en avfolkningsbygd. Filmen bygger på en bok av Slas och det är Allan Edwall och Loffe som briljerar i filmen. Se den! Den är viktig och minst lika aktuell idag som när den kom 1973. Finns på SVT play.
Bild i från Vem älskar Yngve Frej.

Hansson & Carlsson
R.I.P
LOFFE5 kommentarer:

 1. Jag tycker det är väldigt många skådespelare som dött på sista tiden. Alltid lika sorgligt, men som tur är finns ju filmerna kvar.
  Har inte sett På palmblad och rosor, så tack för tipset! Får kolla på den någon gång :)

  SvaraRadera
 2. Mina tidigaste minnen av Loffe, är från Pugh.
  En av mina favoritfilmer, är Svindlande affärer, med en Loffe i högform, så jäkla bra!!!

  Ska kolla upp dom andra filmerna jag inte sett som du tipsade om.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 3. Loffe var ju också en hängiven motorman. Jag stod bredvid honom en gång i tiden vid starten på stortävlingen i Enduro Gotland grand national. Vi hade väl sällskap i nästan ett varav innan vi skildes åt i nåt skithål, vi höll väl ungefär samma låga tempo men han skrattade för det mesta och njöt i fulla drag.

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt en LP med Hansson&Carlsson, annorlunda men bra.

  SvaraRadera