Sök inlägg

lördag 5 augusti 2017

En Björntjänst.


Mannen hade inte gjort något fel, utan det var Björnen som lyckats ta sig igenom ett hägn, och nu diskuteras säkerheten på Björnparken.
Vad gick fel ?
och är säkerheten god nog ? Är frågorna som media och Polis ställer sig. Men ingen nämner det verkliga problemet. Såna här dödsfall händer inte i naturen när vilda rovdjur får leva fritt. Om rovdjuren lever vilt så går dom bara till attack mot människan om dom blir provocerade.T.e.x av skällande jakthundar som är inne på rovdjurens revir.

Rovdjur på djurparker däremot går det inte alls att lita på, dom har ingen respekt för människor och det är inte ett dugg konstigt. Dom är ju i fångenskap...På livstid.
Hur många människor som sitter på livstid törs vi lita på ?

Vi låser alltså in vilda djur på livstid för att vi ska titta på dom.
För att dom är exotiska och ser roliga ut. Sen blir vi förvånade och förbannade när dom inte finner sig i att vara inlåsta.

För några år sen läste jag om en späckhuggare, tror jag att det var. Som hade dragit ner en tränare under vattnet så att han nästan dog. Bakgrunden var att dom hade tagit späckhuggarens kalv och placerat den i en annan bassäng. Mamma späckhuggare kunde höra sin olyckliga kalv och ville förstås hämnas på dom dumma människorna. Hur kan nån vara förvånad ?

Det hade  kunnat bli en Disneyfilm till och med. Om den stackars Späckhuggarbebisen som förlorat sin mamma och måste rädda sig själv och sin mamma undan människorna.
Vad är det för fel på mänskligheten ?
Varför kan vi inte visa djuren lite respekt ?


3 kommentarer:

 1. Vi behöver inga djurparker, låt djuren leva fria i naturen. //tompas11

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig! Vilda djur ska inte sitta inlåsta :(
  Här rymde ju ett lo-djur från djurparken och de trodde att de skulle kunna locka tillbaka henne med lite kött. Det gick naturligtvis inte. Hur många fångar låter sig frestas med ett mål mat för att återvända till anstalten? Inte speciellt många skulle jag gissa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha..Ibland är människan dummare än djuren :)

   Radera