Sök inlägg

tisdag 15 augusti 2017

Enkelriktat

Ännu en väg i Säters innerstad har blivit enkelriktad.

Nu får man köra flera varv runt kvarteret åt olika håll för att komma till stan.
Den här gången är anledningen till enkelriktningen att det varje morgon är kaos på vägen när föräldrar ska släppa av sina skolbarn på vägen som ligger intill en skola. Detta problem hade enkelt undvikits om kommunen istället för att göra vägen enkelriktad hade infört stoppförbud på densamma. Jag menar, vad är det för dumheter att barnen ska skjutsas till skolan av sina föräldrar ?
Är det mer än 3 km till skolan får eleverna skolskjuts, och är det kortare kan dom väl gå eller cykla som barn gjort i alla tider ?

Det har blivit ett jätteproblem i hela Sverige att föräldrar skjutsar till skolan.
Mer eller mindre trafikkaos vid varenda skola.
Curlande överbeskyddande föräldrar som tror att deras gullungar inte klarar nånting om inte Mamma & Pappa är med. Det gör dom snart inte heller om det ska fortsätta så här. Inte undra på att ungarna hamnar i lyxfällan när dom blir äldre.
Sen begriper jag inte hur föräldrarna kan vara lediga kl 8 på morgonen ?
Har dom inga riktiga jobb som börjar kl 7 ?
Och kommunen curlar dom curlande föräldrarna.
Nej det är fan ingen jävla ordning alls nu för tiden.

Det var bättre förr !


5 kommentarer:

 1. Lite ironiskt att de föräldrar som håller på så här för att skydda sina telningar mot trafiken, själva är de som utgör den största trafikfaran ...

  SvaraRadera
 2. Hemma har kulturberikarna stökat på skolbussen med ungarna på väg till skolan. De har försökt med separata bussar men då blev det stök på båda bussarna. Nu skjutsas ungarna som ska åt det hållet. Det är lugnare hemåt på em.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Fotanglar?

  Tillåt skolor att ta ut parkeringsavgift?

  Har själv jobbat på en skola som låg i lokaler ursprungligen avsedda för annan verksamhet. De var inte anpassade för att ca trehundra personbilar skulle 'bara lämna ungarna' varje morgon. Vi löste det själva på skolan genom att 'låna' några av kommunens betongsuggor.

  Barnen skolas till hjälplöshet, och detta är nu inne på tredje generationen - snart får de rösta också...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Ja, detta är också ett samhällsproblem som kommer att märkas riktigt ordentligt inom en snar framtid.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 5. Ja, vi lever tamejfan i världens mest lättkränkta land. Boktips: Folkhemmets balkanisering av Håkan Eriksson och Jacob Rennerfelt samt Ingen tar skit i de lättkränktas land av David Eberhard. Båda dessa böcker tar upp att alla känner sig diskriminerade av allt.

  SvaraRadera