Sök inlägg

onsdag 29 mars 2017

Rättssäkerhet.

På mitt jobb har det införts nya säkerhetsrutiner.

Man har byggt om entreń och satt opp både röntgen och metallbåge som både patienter och personal ska passera varje gång de ska ut eller in på kliniken. Fast på en avd är det bara personalen som behöver passera säkerhetskontrollen. Inte patienterna.

När hen passerar röntgen måste hen vara pipfri. Eftersom bygel-BH-ar piper så måste de som använder BH antingen gå utan BH eller använda sport-BH. Det har gett som resultat att brösten flyter ut lite och ser ut att vara nån storlek mindre vilket inte verkar vara så populärt, av alla sura miner att dömma.
Höftleder i metall och spik i foten ställer också till det.

Handväskor, jackor och skor ska röntgas.
När och om hen lyckas ta sig igenom säkerhetsenheten så ska hen igenom en labyrint av låsta dörrar där vissa låses upp av säkerhetsenhetens personal som via övervakningskameror ser vem som passerar och vissa låses upp med tagg och lösenord. Sist jag räknade blev det 17 st låsta dörrar kors och tvärs hit och dit bara för att ta mig upp till min arbetsplats. Samma procedur varje gång nån ska ut eller in på promenad med patienter. För att inte tala om när vi ska passera med sopvagnen igenom nålsögat.


Nån tyckte att det här var värt att skoja om.
Så en dag hade nån satt opp 3 bildtexter inne på kliniken. Först satt han(jag menar hen) upp dom på väggen i en korridor där cheferna, läkarna och admin, huserar. Det satt bara några abstrakta ångestframkallande tavlor där förut så det livade opp stämningen lite tyckte han (hen menar jag). Men bildtexterna blev nedrivna direkt av nån humorbefriad, oklart av vem när det finns så många.

Då satte hen upp bildtexterna nere i kulverten utanför omklädningsrummet till skötarna och sköterskorna. Där fick bilderna sitta kvar i 2 veckor.


Så här ser dom nedrivna bilderna ut.7 kommentarer:

 1. Jag undrar vem den där "hen" som satte upp bilderna kan ha varit...verkar lite samma skrot och korn som Bitterpitten...? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt!
   Hen verkar vara en sympatisk person som jag nog skulle kunna tänka mig att umgås med.

   Radera
 2. Hehe, gissade också på dig. Verkar väldigt bökigt med all den där säkerheten och jag är nyfiken på om den verkligen tjänar sitt syfte? Måste den vara så där rigorös?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit med om att någon försökt smuggla in en kniv. Föresten så ger ju inte en keramisk kniv eller glas utslag i metalldetektorn, så nog känns det lite overkill.

   Radera
 3. Röntgen!? Finns det inget arbetarskydd? Testiklarna kommer ju att skrumpna (eller är ni kärringar hela bunten). Det är förmodligen en konspiration för att ni skall få kräftan och inte belasta det numera penninglösa pensionssystemet. (Förresten lite finurligt av sossarna att göra alla pensionssparare till kapitalister). Vilka fonder har ni valt? Jag hade föredragit oetiska fonder men min bank menade att dom inte hade någon fond som satsade på vapenhandel och människohandel, när jag frågade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på konspirationsteorin. Fan man är rökt !

   Radera
 4. ������

  SvaraRadera