Sök inlägg

onsdag 15 mars 2017

Flygskatt / Bensinskatt

Regeringen föreslår flygskatt.

Regeringen vill införa en Flygskatt så att en flygresa mellan Stockholm och Göteborg skulle bli 80 kr dyrare. En Thailandsresa skulle bli ca 500 kr dyrare. Alliansen går i taket och Centern lovar att riva opp skatten om alliansen får makten igen. Jo jävlar !  Både Centern och KD har lovat att sänka bensinskatten om dom kom till makten, och hur gick det med det ? Jo dom höjde den istället.

Sen tycker jag faktiskt att det är oförskämt att bråka om den här flygskatten.
Många som bor på landet tvingas pendla med sina bilar och betalar 15- 20 tusen om året i bensin eller dieselskatt, och dom har inget alternativ eftersom det inte finns nån kollektivtrafik. Dom som klagar på 80 kr mellan Stockholm och Göteborg kan ju faktiskt ta tåget. Och dom som klagar på 500 kr extra till Thailand ska bara hålla käften. Att åka till Thailand är onödig lyx som man kan kosta på sig om man har råd. Det har aldrig varit billigare att flyga till Thailand än vad det är nu, och därför vallfärdar Svenskar dit, för att det är för billigt. Om flyget hade samma bensinskatt som bilarna då blev det inte många som hade råd att åka. Att klaga på att det blir dyrare att åka till Thailand det är som att klaga på att rysk kaviar har blivit dyr.

Hur fan kan det vara viktigare att slippa skatt på nöjesresor än att få sänkt skatt på bilresor till jobbet på landsbygden ? Alliansen visar bara att dom vill gynna överklassen och sparkar på dom som redan ligger.
Sänk bensinskatten ! Sen kan vi snacka flygskatter.7 kommentarer:

 1. Jag är sjukt trött på ALLT vad skatt heter i det här landet. Senast i raden av skatteutspel var det snack om att höja villaskatten. Igen. Detta för att vi ska klara sjukvården, etc.
  Vi betalar redan skyhög skatt och vad tjänar det till när de som betalar, aldrig får dra nytta av den? Jag hade inte sagt ett enda ord om man upplevde att välfärden blomstrade, men nu blir den ju bara sämre oavsett vilka skattehöjningar som görs.
  Undrar verkligen var smärtgränsen går för folk i det här landet?
  Och när det gäller bensinskatten så är det snart en förlustaffär att ta sig till jobbet på orter där folk är beroende av sin bil.
  Alla skattehöjningar skulle istället kunna ersättas med en idiotskatt. Alltså, alla som förespråkar skattehöjningar som i slutändan inte gör någon skillnad alls, borde bli dubbelt beskattade för sin dumhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig och håller med i det mesta, men jag tycker att bråket om flygskatten flyttar focus från andra mycket viktigare skatter som borde sänkas. Vi lär knappast slippa höjda villaskatter eller få billigare bensin om vi bråkar om flygskatten.

   Radera
  2. I det har du helt rätt. Jag är bara så otroligt trött på allt vad skatt heter i det här landet, oavsett var den höjs.

   Radera
 2. Tåget från Stockholm - Göteborg brukar ligga på samma prisnivå som att flyga med Norwegian. Då ifall man räknar bort transfer till och från flygplatserna till/från centrum. Beroende på varifrån vart man skall i respektive ort är väl det ena bekvämare än det andra. Centrum till centrum går det förmodligen snabbare med tåg, totaltid sett.

  En helt annan sak är att bonnläpparna klagar på hur eländigt dom har det. Det är frivilligt att bo i skogen. Så väljer man att bo där så sluta gnälla om det!

  Definiera "överklass", det blir intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte nog trångbott i stan redan utan att alla bonnläppar flyttar dit ? Och finns det jobb åt alla i storstan ?

   För mig är överklassen dom som kan flyga istället för att ta bilen till jobbet och dom som har råd med lyxiga flygresor kors och tvärs över jorden.

   Radera
 3. Varför inte småmysa över bensinpriset i Luxemburg?
  1,14€ i fredags.
  Blir väl 10,80 i svenska kronor.
  Inga som helst köer i Frankrike i liten landsortsstad.
  Inga tiggare.
  Fast, visst sjutton, galning på Orly flygplatsen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "på sjukhuset" var det tänkt att skrivas...

   Radera