Sök inlägg

tisdag 21 mars 2017

Usel arbetsmoral

Svenskar vill inte arbeta.

Ja alltså dom flesta vill ju ha ett jobb att gå till. Men väl där vill dom göra så lite som möjligt. Man hör ju ofta hur folk skryter om hur dom lyckats smita undan så mycket arbetsuppgifter som möjligt. Se ut som om dom arbetar fast dom inte gör det.
Sen har vi det här med mobiler.
gå in på valfri arbetsplats så får ni se hur folk sitter, går , ligger med mobilen i näven. Spelar ingen roll om det är kontor, byggarbetsplatser eller försäljare.
På mitt jobb blev det förbjudet med mobiler p.g.a. säkerheten(jobbar på rättspsyk) Vilket liv det blev på folk. Hur ska jag kunna hålla kontakten med mina barn ? vårdcentral ? Mina aktier ? Billiga resor på nätet, mode'kläder på nätet. Folk verkar inte alls ha tänkt på att dom är på jobbet för att arbeta.

Fast allra helst vill ju Svenskarna ha ett arbete som dom är ledig ifrån, men får betalt ändå....Försök att ringa nånstans så får du se. Efter att många långa singnaler gått fram så svarar nån i en växel att " personen du söker är  på möte" På kurs, Sjuk, Har komp, Semester, Vabbar, På lunch, Flexar, eller om ingen annan bortförklaring funkar, har gått för dagen.... Och försök bara att få tag på nån på en fredag. Efter kl 11 är det omöjligt även om personen ifråga har arbetstid till kl 16.  Det är långlunch och flex som gäller.

Inte undra på att det här landet inte fungerar när ingen vill jobba.

En kompis till mig fick fel på bilen nån gång i mellandagarna. Du ska inte tro att det är nån bilverkstad som har öppet i mellandagarna. Nej nej, dom ska fira jul nyår och sen gå på halvfart och rapa skinka och nyårsbuffe' till nån gång efter trettondan.
Då tipsade jag min kompis om en bilverkstad som drivs av en Thailändare, ja här i Sverige alltså. Där var det inga problem att få hjälp med bilen eftersom Thailändaren har ingen svensk arbetsmoral utan han har Thailändsk arbetsmoral. Han har alltså öppet när det finns kunder.
Han kan ha öppet till 22 på kvällarna ibland om det behövs, och inte en massa långledigheter och komp.

Varför tror ni att det inte finns några Svenskar som driver Pizzerior ?
Enkelt!  Svenskar vill inte jobba, bara tjäna pengar. Jag pratade med en kurd som driver en pizzeria. Han berättade att han jobbar 7 dar i veckan, jämt. Vilken Svensk skulle göra det ?

Så här ser det ut i hela det Svenska samhället ifrån städare till riksdagsmän. Som exempel minns jag en Justitieminister som nästan aldrig var i riksdagen när han skulle, men så hade han tid att  skriva en bok under tiden och jobba som Advokat samtidigt. Nu har han suttit i styrelsen för Allra när dom stulit pensionspengarna från spararna.
Men han vet förstås ingenting. Men det hade han förmodligen gjort om han varit på jobbet och skött sitt arbete. Men han är inte ensam. Massor med Politiker sitter i olika styrelser samtidigt som dom har andra heltidsjobb. Och hur många brukar det sitta i Plenisalen där dom har betalt för att sitta och representera sina väljare ?
Dom vill helt enkelt inte arbeta.

Nästan tom plenisalI Japan vill dom arbeta.
Där kommer alltid tågen i tid och allting fungerar trots överbefolkning. Därför att folk sköter sina jobb. Om nån inte sköter sitt jobb i Japan då blir det så pinsamt att han måste begå Harakiri.

Här i sverige är det ingen som bryr sig.
Man räknar dagarna till nästa ledighet. Läser om hur direktörer och politiker  blåser systemet och lever upp våra skattepengar, sen tänker man att jag ska fan ha min del av kakan jag med.
 Arbeta på jobbet ! I helvete heller !

Nu måste jag sluta skriva för min arbetstid är slut och jag måste åka hem och göra nåt vettigt i stället.9 kommentarer:

 1. Huvet på spiken som vanligt. Arbetsmoralen har gått upp i rök dom senaste 10-15 åren. Hopplöst att skola in unga söndercurlade på jobbet. Man ska sparka på dom hela dagarna, vara mamma, pappa och helst sätta verktygen i händerna på dom. Det finns så klart undantag men dom är lika vanliga som kassettbandspelare nuförtiden.

  SvaraRadera
 2. "Fisken ruttnar från huvudet". Enligt uppgift ordspråk från både Ryssland och Turkiet. En del vänner förstår inte alls mina planer på att emigrera, andra börjar också förbereda sig. Men tecknen på en kollaps hopar sig. Alltfler i den svenska bloggosfären pratar om "flykt". "En mensas betraktelser" och "exitsverige.blogg.se" är bara några exempel. Ha en bra dag. Om Ni kan.......

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Varför skall jag jobba när jag ser andra glida förbi? Varför skall jag inte fuska med bidrag när tjyvstaten tar så mycket i skatt på allt möjligt och omöjligt?

  Ungefär så ser känslan ut.

  I ett folk och ett land med en moral där det ingår att hålla efter varandra, och där samhällets och statens ledare och företrädare åtminstone inte sätter ribban så lågt att den måste ligga i ett dike, finns en sammanhållning som gör att fuskare och tjyvar svartlistas och fryses ut, och har en djävelusisk uppförsbacke för att bli välkomnade igen.

  Det Sverige drog sin sista suck på sjuttiotalet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Arbetsmoralen sjunker nog i ett land där det blir allt mindre kvar av lönen, för att skatten är så hög. Samt att den skatt som betalas går ut i ett svart hål, istället för till välfärden.
  När det gäller politiker så är det nog många som sitter där endast för att tjäna så mycket pengar som möjligt på att göra så lite som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att politikernas största problem idag är att vi har genomskådat dom. Förr så hade vanligt folk en tro på att politker kunde och ville oss väl, men den är borta nu.

   Radera
 5. Jag har mutat folk med brännvin för att få något gjort när det är bråttom. Funkar inte på alla men ju äldre de är desto fler går med på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är bara att även om viljan att jobba ökar med brännvin så minskar förmågan kraftigt.

   Radera
  2. Jo man får se till att de gör jobbet innan de får drickat. Annars händer det inget.

   Radera
 6. Ta din del av Kakan?
  Jag kippade efter andan, och höll på att få andningssvårigheter, då jag först trodde att du menade Kakan Hermansson, och att du ville ha din del av henne.
  Vilken del, vill jag inte veta.
  Ingenting på den människan är attraktivt.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera