Sök inlägg

tisdag 1 mars 2016

Kvinnofällan

På 60-talet var dom flesta kvinnor hemmafruar.

Många av dom tyckte att det var en kvinnofälla att vara beroende av mannens pengar och vältycke....Framförallt var det en kvinnofälla att inte ha råd att skilja sig....Det kan jag förstå...Dom måste ju i princip ha en annan karl på gång om dom skulle ha råd att lämna buffeln som dom var beroende av.

Grupp 8 och andra kvinnoorganisationer protesterade och krävde jobb och dagis...Till en början blev det deltidsjobb åt hemmafruarna,men nu mer jobbar så gott som alla män och kvinnor heltid...Perfekt ! Då har ju alla kvinnor sin egen ekonomi och har möjlighet att skilja sig när dom vill...Eller ?

Istället för att vara slavar under männen är kvinnorna nu mer slavar under lyxkonsumtionen....Trots att bägge makarna tjänar bra så blir det inte mycket kvar av lönen när avbetalningar krediter och lyxliv ska betalas...Det ska vara Jackuzzi, klinkers, golvvärme och rostfria vitvaror i bländande vita kök med blanksvarta glaskivor så att helhetsintrycket blir en blandning av en flygplansterminal och patologen....55" platt-Tv i vardagsrummet och 32" i köket och i alla sovrummen...Ipads,paddor datorer med spelkonsoler,nya bilar.Utlandsresor 4 gånger om året .....Ju mer i lönekuväret desto mer fasta utgifter....Jag hör ofta både män och kvinnor säga  
" Vi har inte råd att skilja oss "
Hade inte kvinnan behövt jobba heltid både hemma och borta så kanske hon inte hade behövt fundera på skillsmässa heller....Visst hon kanske får dra det tyngsta lasset hemma men det beror oftast på att vi män och kvinnor är så olika..
Hon vill att det ska vara städat och pyntat...När han ser att det ska städas då har hon redan gjord det...Han prioriterar mer att skotta snö,laga en läckande vattenkran,rensa avloppet och serva bilen.

Därför vore väl det bästa att han jobbade 50% och hon också gjorde det.
Alla skulle må bättre av det....Och kom inte dragande med att ekonomin inte går ihop om inte bägge jobbar heltid för det är kvalificerat skitsnack....Det gick bra att leva på en lön förr och det går bra att leva på en lön nu med....Allt hänger på hur mycket lyxkonsumtion man anser sig behöva.....Själv är jag låginkomstagare med ca 25 tusen i månaden och det går hur bra som helst att få det att gå runt... Dessutom försörjer jag just för tillfället min vuxna dotter och hennes pojkvän medan dom letar jobb och bostad nyligen hemkomna från utlandet.3 vuxna på en skitlön och det går hur bra som helst.
När 2 vuxna som tillsammans tjänar 50-60 tusen i månaden eller mer inte har råd att skilja sig eller gå ner i tid för att stressa ned, då är det nåt som är fel.
 Feministernas kamp på 60 och 70 talen har ju skapat en värre kvinnofälla än dom hade innan.


 När jag var liten så var alltid mamma hemma när jag kom hem från skolan.
Ofta med nybakta kanelbullar. Sån lyx har inte barna idag .
Nu är mammas hembakta bullar utbytta mot en spelkonsol.
Det var bättre förr !!!6 kommentarer:

 1. Jag som inte är så intresserad av det du beskriver, och som dessutom redan är skild, nöjer mig med att helt enkelt rulla mig i pengarna. Det som inte tonåringarna gör slut på, vill säga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tröttnar du så kan du ju komma över och rulla dig i mina ;)

   Radera
 2. Där sade du några sanningens ord.......igen.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 3. Det är intressant det här. För många år sedan lyssnade jag på någon (minns ej vem) som lyckats väldigt bra och blivit rik. Han hävdade att ingen människa kan bli rik av att tjäna mer pengar, för de flesta höjer sin levnadsstandard i takt med att inkomsterna ökar.
  Om man vill bli rik måste man bli det genom större vinster, antingen på spel eller via sitt företag, alternativt smarta investeringar.
  Om vi utgår ifrån vad du beskrivit här, stämmer det ju faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vill bara ha en anledning att spela på nätkasino ;)

   Radera