Sök inlägg

måndag 21 mars 2016

Den moderna tekniken kraschar

Allt skulle ju bli så bra med elektronik och IT teknik.

Webbversionen av tidningar skulle vara mycket pålitligare än pappersdistrubutionen...E-mail skulle vara säkrare än pappersbrev, och plast kort skulle vara säkrare än kontanter.

Ja och hur blev det ?

Igår utsattes några nätmedia bland annat Aftonbladet för en Nätattack.
Det slogs på stora trumman och Ryssland pekades ut och det var en fara för demokratin. (hur det nu kunde vara det med en censurerad tidning som Aftonbladet) Efter ett tag sa experterna att det lika gärna kunde vara några uttråkade 16 åriga hackers som låg bakom attacken ....Ingen vet alla famlar i mörkret....Det är säkert nåt säkerhets företag som försöker skrämmas så dom ska få sälja mer IT-säkerhet.

När det för några år sen kom fram att Amerikanska NSA övervakade i princip hela EU elektroniskt, då började Tyska politiker prata om att börja använda gamla skrivmaskiner utan elektronik, för att skydda sig.
Så var det med den nya supersäkra tekniken.

Och plastkorten då ?
Nu mer när man ska använda ett plastkort i en uttagsautomat eller ska tanka bilen, så måste man först känna efter så inte kortläsaren ser konstig ut eller sitter lös för då kan den vara manipulerat och kortet blir skimmat.
Sen måste man kika runt axeln och kolla så det inte sitter nån kamera som snappar upp min uttagskod.Och för säkerhets skull hålla handen över siffrorna när jag slår koden....Kortet kan även bli skimmat på Pizzerian eller nåt annat skumt ställe när jag använder det.
Nej madrassen är fortfarande det säkraste stället att förvara kontanter.
Det ger snart bättre ränta än Banken också.


Har då gått på myten att du behöver ett villalarm ?

Då kan jag tala om att du kan slänga dina 15-20 tusen på nåt mycket bättre för dom elektroniska villalarmen är helt värdelösa. Tjuvarna sätter helt enkelt upp en Störsändare som slår ut villalarm och mobil. 
Sen kan dom i lugn och ro länsa ditt hus medan du förtvivlat sitter gömd i garderoben och försöker få täckning för att ringa till Polisen.

Likadant med nya bilar.
Du tror att bilen blir låst när du klickar på fjärren men tji fick du, och tjuven länsar din bil...Och om du har en bil med en Transpondernyckel kan du hälsa hem...När du ligger och sover och nyckeln ligger i nattduksbordet så kan tjuven med hjälp av en sändare förstärka nyckelns signal och på så vis öppna din bil och stjäla allt av värde....Är du impad av ny teknik ?
Det är inte jag...
Ett vanligt hänglås är säkrare än modern fucking elektronik
Det var bättre förr !!!


7 kommentarer:

 1. Du har så rätt, ju förr desto bättre, men kättingen verkar vara lite i klenaste laget. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska fixa kraftigare kätting samt järngaller för rutorna

   Radera
 2. Fattar inte att familjen gör ett visst motstånd mot att försköna bilen på detta sätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Familjen begriper sällan nånting om säkerhet.

   Radera
 3. Apropå familj.
  Kom just att tänka på Fredmans epistel nr 23.
  "Du bort ha lås och bom
  för din jungfrudom..."

  SvaraRadera
 4. Sant! Det finns inga säkra sätt att skydda sig mot tjuvar. Inte mot hackare heller. Dock är jag osäker på om hänglås är den ultimata lösningen. Tror hellre på att skaffa sig prylar som inte ens tjuvarna vill ha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt!
   Jag har en gammal Volvo 245 som bruksbil.Den brukar vara olåst och det sitter en originalradio med mekanisk kanalsökning med ratt. Den är helt ointressant att stjäla.

   Radera