Sök inlägg

torsdag 24 mars 2016

Lögn förbannad lögn och statistik

Igår på radion pratade dom om Soldiers of Odin

Enligt radio Dalarna så är Soldiers of Odin en Högerextrem grupp som startades av en Nynazist i Finland...Enligt dom själva är dom en opolitisk nattvandrarpatrull som vill hålla ordning.

Själv blir jag mycket misstänksam när dom visar upp sig på bild,
 maskerade eller med ryggen mot kameran.
Jag tycker att dom ser ut som AFA eller nån annan tokvänstergrupp som vill bråka och kasta gatsten....Men vi får väl se snart vad dom är för nåt.

Soldiers of Odin säger att dom behövs eftersom oron i samhället har ökat. Därför ringde Radio Dalarna upp Kriminolog Jerzy Sarnecki och frågade honom om samhället hade blivit mer otryggt ?  Jerzy säger då att när man väger samman all tänkbar statistik så har det Svenska samhället blivit mycket tryggare än det var för 20 år sen.....Folk känner sig tryggare nu än för 20 år sen säger han.
Men hallå Jerzy !!!
Vilken sten har du sovit under dom senaste 20 åren ?

Är verkligen statistiken så in i baljan dålig att den missat att vi för 20 år sen inte hade några 50 tal no go zoner,där Polisen inte törs åka in.  Att vi inte hade några vakter som vaktade badhusen bussarna och akutintagen på våra sjukhus. Att vi inte hade problem med att polisen Ambulansen och brandkåren fick sina fordon sönderslagna vid utryckningar i förorterna ?  Finns det inte heller någon statistik som visar hur många Polisstationer som lagts ner på 20 år ? Och hur svårt det har blivit att komma fram i telefonkön till Polisen ? Och när man äntligen kommer fram så nås man av beskedet att tyvärr har vi ingen polis att skicka ?  Finns det heller ingen statistik på hur vanligt det har blivit med gruppvåldtäkter jämfört med för 20 år sen ?

Nej allt har tydligen bara blivit bättre och tryggare på 20 år.

På frågan om det kan vara så att myndigheter mörkar vissa brott så säger Jerzy att han kan då rakt inte förstå varför nån skulle vilja göra det.

Nehej...Jerzy kan inte tänka sig varför nån politiker eller myndighet skulle mörka någonting....Han har kanske aldrig hört talas om att Oppositionen alltid brukar anklaga regeringen för att ljuga och mörka saker och ting. Och när sen regeringen sitter i opposition så anklagar dom den nya regeringen för samma sak....Varför gör dom så ? Det finns väl ingen anledning ?

Nej antingen är Jerzy otroligt naiv , eller så är han själv med och mörkar.

För det kan väl inte vara så att statistiken ljuger ?

17 kommentarer:

 1. Om samhället nu blivit så mycket tryggare, varför går det så bra för firmor som säljer säkerhetsdörrar, larm och väktartjänster?
  Eller att rektorn bad föräldrarna ledsaga barnen till skolan. Och varför är alla kurser för jägarexamen och pistolskyttekort fulltecknade år framåt, båda tynande verksamheter för några år sedan?
  Vi kanske har sett för mycket spökfilmer på TV.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Fråga en statistiker om det är svårt att konstruera en undersökning med flervalsfrågor som ger önskat resultat. Ta med papperspåse när den stackar'n börjar hyperventilera av skratt.

  Trygghetsmätningar är ungefär lika nyttiga och nödvändiga som när hyresvärdar frågar hyresgäster hur man upplever kostnadsläge och service. Sist jag läste en sådan (från MKB i Malmö) fanns sju kategorier: "Ännu inte helt nöjd" till "Helt nöjd". Du kunde alltså bara svara i grader av hur nöjd du var.

  Trygghetsmätningarna är troligen utformade på samma sätt. Varför en kriminolog hellre använder dessa än hårda data kräver mer folie än jag har tillgängligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Men men men. Jovisst ska man ifrågasätta statistiken. Men dessa låtsassoldater som bevisligen har sina rötter i högerextrema nazzerörelser skapar ingen trygghet. Dom lurar in en massa hyfsat oskyldiga ungdomar med identitetsproblem i en militant rörelse och säger sig vara laglydiga när dom har sina maskeradjackor på sig men hävdar att man kan vara nassar privat. Allvarligt så är dom bara ute efter att knuffas. Jag känner mig mer otrygg i hålan Hedemora med dessa pajasar på stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har säkert rätt. Men jag tycker att det är dåligt att låtsas att tryggheten är på topp,för om den var det då hade dom där nazzarna eller vad dom nu är inte attraherat nån alls.Att medier och kriminologer sopar verkligheten under mattan är bara en grogrund för såna som Soldiers of Odin.

   Radera
 4. Varför skall NN:arna alltid relatera till den fornnordiska mytologin? Åtminstone finnarna borde väl kallat sig Soliders of Väinämöynen eller dylikt och spela på den egna mytologin. Men tyvärr är inte de sannfinländska hjältarna lika "tuffa".

  Vad gäller otryggheten så finns det dårar överallt. Värsta terroristdåden i Sverige hitintills, mig veterligen, utfördes av tyskar. Kanske jag är felunderrättad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är intressant varför dom alltid relaterar till den fornnordiska mytologin. Samtidigt brukar dom ju värna om Kristna värderingar. Det går liksom inte riktigt ihop.

   Radera
  2. Tyskar var de, men också kommunister eller vänstertokar som många säger nu för tiden.

   Radera
 5. Visst mörkar Regeringen, har ni redan glömt kod 291??

  Ang. Soldier of Odin, så är det nog som så, att dessa människor kommer från olika håll, utom kanske vänster håll. Tiden får väl utvärdera vad det blir av detta.

  Lazon, varför känner du dig mer otrygg med S.o.O. på stan, hade du tänk våldta, misshandla eller kanske råna folk?

  Jag tror att det här med medborgargarden kommer att öka i framtiden, och inte är det för att folk känner sig tryggare nu för tiden.
  Det är ingen bra utveckling direkt.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skogåsbon ja det var ju en kul vinkling du hade. Nejdå jag är en ytterst laglydig om än uppkäftig medborgare men senast vi i min stad hade folk med huvjackor och svarvit text på ryggen så sköts det hejvilt här och det är fler av dessa som nu fått krypa ut från kåken och har anslutit till detta gäng.

   Radera
  2. Ja men då så Lazon, då har du väl knappast någonting att frukta ang. S.o.O.?
   Här i El Stockholmo, så blev dom ID kontrollerade ett par gånger på 10 minuter, så jag tror knappast att dom börjar mucka bråk då.

   Personligen är jag mycket mer orolig, för vad som verkligen döljer sig under Kod 291.
   Det är ganska alvarligt, när en regering inför koder, för att mörka brott för medborgarna i samhället.

   Mvh Skogåsbon

   Radera
  3. I Stockholm så verkar det inte alls blivit som du förutspått Lazon.

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1072589519475579&set=gm.1207035685981060&type=3&theater

   Mvh Skogåsbon

   Radera
 6. Just det ja, ang. terrorismen.
  Har ni glömt han som råkade spränga sig själv i Stockholm? Hade han lyckats med sitt uppsåt, så vet vi inte hur många som fått sätta livet till. Det var bara ren tur att det gick som det gick.

  Jag bävar för vad som kommer att hända i sommar.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 7. Den som säger emot Jerzys världsbild är givetvis en unken anti-semit. Om du inte förstår att det är nazzzzzisterna och högerextrema som är vår tids största hot tycker jag du ska vända dig till Jonathan Lehman, oberoende fascist-expert på oberoende EXPO, och se vad han har att säga.
  Kom ihåg FÖRINTELSEN! 30-talet, stöveltramp!
  AUSVISCH!

  SvaraRadera
 8. Enligt Europols senaste statistik (European Union Terrorism Statistics 2006-2014) angående terrordåd i Europa har de "religiöst motiverade" attackerna ökat lavinartat: från 179 attacker 2010 till hela 395 år 2014. Samtidigt har vänsterextrem terrorism minskat, 2014 utfördes blygsamma 13 dåd och de högerextrema håller sig på ungefär samma nivå, vilket år 2014 var 34 attacker. Den terrorism som främst hotar Europa är alltså, utan konkurrens, religiöst motiverad.
  Läs GP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, hotet kommer från Mellanöstern. Den som inte inser detta måste leva totalt isolerad i en egen lite bubbla. //tompas11

   Radera
  2. Håller med till 100%.
   Antingen så lever man i en bubbla då, eller så har vederbörande fastnat i en haschpsykos.
   Vänsterfolk, brukar inta denna drog.

   Mvh Skogåsbon

   Radera