Sök inlägg

söndag 10 januari 2016

Vinter i paradiset

Sent omsider blev det vinter.

Jag brukar skotta upp snö mot husväggen så att det inte drar kallt under husgrunden.(jag har öppen grund) Men eftersom kylan kom före snön så gick inte det....-22 grader ute och ca +15 inne i köket på morgnarna innan jag hunnit elda i spisen....Inget större problem om jag är hemma och eldar,men rätt besvärligt när jag jobbar hela dagarna.

Sen gick motorvärmaren på Volvon sönder.

Jag har en gammal Golf också som jag använder som lånebil när nån behöver låna en bil,den har ju motorvärmare,men just nu har jag lånat ut den till en kompis som för övrigt kört sönder den och håller på att köra sönder en Passat som jag också lånat ut åt honom.
 
Hur som helst så var det inte så lätt att fixa motorvärmaren på Volvon eftersom det var en original monterad Volvomotorvärmare som sitter där,och dom inte längre tillverkas, så då måste jag sätta dit en piratvärmare och då passar inte  kablarna till kupévärmaren och vägguttaget.
Medans jag klurade på hur jag skulle lösa motorvärmarproblemet så vart det problem med Älsklingens bil också...Den var iskall och behövde en ny termostat.Det visade sig inte heller vara så lätt att åtgärda eftersom alla termostater till Volvo V70 var slut i närheten.

Då blir det stopp i avloppet.

Inte det stora avloppet till toan utan bara det lilla till dusch,tvättmaskin och kök.
Medans jag väntade på att älsklingen var på väg hit för fredagsmys och termostatbyte(som hon trodde att jag skulle fixa) så låg jag nu desperat med överkroppen ner i avloppsbrunnen och försökte rensa avlopp med en grov ståltråd....Vis av tidigare förlorade ficklampor i avloppsbrunnar så la jag ur ficklampan ur bröstfickan på jackan innan jag gick ut......Plötsligt hör jag ett plask i avloppsbrunnen och tänker för en sekund att det måste vara mobilen som gled ur fickan eftersom jag redan lagt ur ficklampan...Sen känner jag att jag klokt nog har mobilen i byxfickan och att det faktiskt var ficklampan som ramlade ner i brunnen...Jag la dumt nog tillbaka den i bröstfickan när jag gick ut för att leta rensband på logen....Hur dum får man va ?

Inte får jag nån ordning på avloppet hellet...Det skiter sig kan man säga.
Potatisgratängen är inte gjord än....Älsklingen på väg hit...
Jag kan inte duscha tvätta eller diska.
 
Avloppsbrunnen framför BBQ smokern
 


9 kommentarer:

 1. Jämmer och elände, och själva har vi fått kommunala vattnet avstängt pga. vattenläcka på vår gatstump.

  SvaraRadera
 2. Finns det ingen app för stopp i avloppet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min nästa mobil blir en vanlig knappmobil helt utan Appar....

   Radera
 3. Som tur är så valde jag bort all den där skiten för 5 år sedan efter att ha bott i villor av olika slag i 60 år. Man ser ju bara en massa måsten hela tiden som man inte har ett dugg lust att pyssla med. Nu finns mer kvalitetstid till isgaraget, resande och vintertid snöplogning på Brunnsjön. Man gör ju sina val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mig finns det bara en sak som är värre än att bo i hus. nämligen att bo i lägenhet.
   Jag minns med fasa när jag som nyskild bodde på Borgmästarvägen i Säter och tvingades bära bilbatteriet 3 trappor för att ladda det i köket...Det var inte heller poppulärt att bara mina körbara fordon tog opp 3 p-rutor.. Inte gick det att koppla in svetsen heller...Dom hade inge trefas.

   Radera
  2. Håller med. Jäkla gnäll när jag hade hydrauloljan till skogsmaskinen i trapphuset på vintern så den skulle gå att hälla.

   Radera
 4. Av någon märklig anledning inträffar alltid sådant här när det är vintertid också och som mest oangenämt att tvingas åtgärda problemen. Antar att det hänger ihop med Murphys lag ;)

  SvaraRadera