Sök inlägg

onsdag 20 januari 2016

Vem vill anställa kvinnor ?

I går på radio och Tv nyheterna samt i Pressen
diskuterade man varför det är svårare för kvinnor att få jobb,än för män.

Dom går som katten kring het gröt men ingen törs säga hur det är.
Jag jobbar inom sjukvården som är ett kvinnodominerat yrke,och t.o.m där vill arbetsgivaren inte gärna anställa kvinnor i vissa åldrar.
Det är nämligen allmänt kännt att många kvinnor ser en fast anställning som ett ankare för att börja skaffa barn....Sen använder dom barnen för att kunna jobba så lite som möjligt....När dom inte själva är sjukskrivna för utbrändhet så vabbar dom eller tar ut föräldraledighet... Speciellt på helgerna är det sällan nån småbarnsmamma vill jobba... Jag minns en gång när en kvinnlig kollega måste vabba en helg för att ett av hennes barn hade magsjuka... jag frågade då varför hennes man som var ledig inte kunde ta hand om barnen ? Då svarade hon att han kan inte torka spyor.

Må så vara att endel män är skitstövlar som inte vill ta hand om sina barn. Men jag vågar påstå att i dom flesta fall så ser kvinnan det som sin rätt att hon ska få vara hemma med barnen i första hand,och den man som börjar bråka om det och ifråga sätta hennes företräde till olika barnledigheter, han ligger jävligt risigt till och åker snart ut på arslet.

Har funderat lite på vilken som måste vara den absolut minst attraktiva personen att anställa för en arbetsgivare,och kom fram till följande.

Kvinna ca 28 år med 3 barn och nyskild.
Hon har alltid något sjukt barn som hon måste ta hand om ,dessutom är hon ensamstående och måste sköta dagis,föräldramöten och läkarbesök själv.
Som om det inte vore nog så träffar hon säkert snart en ny karl,får 3 bonusbarn och naturligtvis ett kärleksbarn med honom.
 Hon kommer aldrig att ha tid för jobbet.
Skulle du anställa henne ?5 kommentarer:

 1. Det skulle jag antagligen inte göra. Men idag när könskvotering ska gå före meriter, skulle jag antagligen tvingas göra det om det var ett mansdominerat yrke, eller om det rörde sig om att sitta i ledande positioner.

  SvaraRadera
 2. Förstår inte varför kvinnor ens får vårdjobb med skitlön. Då 90% av dom står och röker bort halva arbetstiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när dom får löneökning så går pengarna till nya tattuerungar och siliconbröst.

   Radera
 3. Tja Bitter. Haha du kan sticka ut hakan du. Håller med dig. Lite sådär är det. Kanske lite mer också. Fortsätt blogga. Gillar dig. Av nån anledning. / Lasse på Värmdö

  SvaraRadera