Sök inlägg

lördag 16 januari 2016

The Swedish Fucking union


Dom festar opp medlemmarnas pengar...Mutar sossar i riksdagen med flotta lägenheter i stockholms innerstad,och har skumma konferens och krogaffärer.När det uppdagas är dom helt okänsliga för kritik och bryr sig inte ett dugg om att medlemmarna kräver ledningens avgång.

Men jag är inte förvånad.
Kommunal har länge varit ett rövarpack.
Hela den Svenska fackföreningsrörelser är en odemokratisk toppstyrd stödförening till socialdemokratin...Facket har styrts som ett monument ifrån det gamla Sovjet , det gäller att gilla läget och hålla färgen.

På golvet brukar det vara så att dom som är minst intresserade av sitt arbete blir fackligt aktiva...Det är ett sätt att komma undan...Sköter dom sig väl så försvinner dom iväg i maktens korridorer och glömmer snart var dom kom ifrån....Nyrika är alltid värsta utsugarna när dom kommer upp sig.

Själv blev jag hotad till att gå med i kommunal en gång i tiden när jag var ung. Dom sa att jag skulle få sparken annars.
Men när jag blev tvångsansluten till försäkringsbolaget Folksam då fick jag nog och gick ur...I sann kommunistisk anda drog dom pengar ifrån fackavgiften till en hemförsäkring i Folksam . Det gick bra att säga upp försäkringen men avgiften drogs ändå...Dom tyckte att vi skulle säga opp våra andra försäkringar  i försäkringsbolag som vi redan hade.....
Jag undrar hur mycket mutor dom fick ifrån Folksam ?

på min arbetsplats inom psykiatrin har kommunals inflytande fått katastrofala följder ibland.
En sak är väl att outbildade skötare får fast anställning istället föt utbildade. Men vad värre är .
Somliga som får anställning är helt ointresserade av både psykiatri och människor...En del är t.o.m introverta och antisociala och vill absolut inte umgås med patienter....Det har aldrig någonsin under mina 33 år i yrket frågats om lämplighet vid anställning.
När arbetsgivaren försöker att göra sig av med någon direkt olämplig så gör Kommunal vad dom kan för att stoppa det....Många gånger känns det som att jag jobbar på en skyddad verkstad.

Men när någon personal blir misshandlad eller utsatt för våld och hot då är helt plötsligt Kommunal ett väldigt svagt Fack....Då får arbetsgivaren härja bäst dom vill.

Alla snackar om att alla höjdarna inom Kommunal borde få gå.
Det räcker inte.
Starta ett nytt Fack som inte tillhör LO
 och som inte har nånting med Sossarna att göra
Gör slut på brakfesten.
 
7 kommentarer:

 1. Kanske läge att ansluta till syndikalisterna. Iden med fackföreningar är ju i grunden inte så fel men jag håller med om att det har blivit ett äckligt pampvälde kanske en konkurrenssituation vore bra. https://www.sac.se/

  SvaraRadera
 2. Jag är inte ett dugg förvånad över denna skandal, den var väl väntad. Precis som med så mycket annat i det här landet som jag väntar på ska komma fram i dagsljuset.

  SvaraRadera
 3. Men det är i.a.f. sketabilligt med hemförsäkringen via kommunal/folksam. Verkar inte vara möjligt att konkurrera med det priset som "obunden". Förmodar att det har att göra med just "tvångsanslutningen" du nämner.

  Som kompisens far sade när han tankade på "kommunistmacken": - får jag dieseln billigare så kan jag vara gott kommunist 15min per vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är principer och frihet viktigare än pengar....Jag ringde upp mitt försäkringsbolag och förklarade att jag ville ha dom kvar och att jag ratat Kommunals folksamförsäkring, då gav dom mig 50% rabatt rakt av.

   Radera
  2. Fungerar kanske bättre på landet. Även om mitt försäkringsbolag är stort och vill att jag samlar mina försäkringar så är dom hur som helst 50% dyrare när det kommer till kritan. Kanske jag skall flytta allt till Folksam?

   Radera
  3. Sen beror det ju på om man får ut några pengar från Försäkringsbolaget när olyckan är framme...Jag litar inte ett dugg på Folksam eller IF.Jag kanske är paranoid men så är det.

   Radera
 4. Det var länge sedan jag sa upp mig från tvångsäktenskap med facket, möjligheten att förhandla själv kan ju vara sämre idag.(Är nu pensionär.) Dock hade jag varit facklig förhandlare för SACO och Kommunal samtidigt, men insåg snabbt att allt var redan beslutad uppifrån och det var inte min grej. Lyckades bara med små förändringar.

  Jag höjde lönen med 2500kr direkt när jag förhandlade själv, de andra fick några hundralappar. Jag fick billigare försäkring från annat bolag. Stannade kvar i A kassa. Strax sa mina arbetskamrater upp facket,de insåg att ensam var stark bara man öppnade munnen och började prata med arbetsgivaren öga mot öga. Landstinget, stora sjukhuset gick att rubba.
  Så, lycka till ifall ni hoppar av.

  SvaraRadera