Sök inlägg

fredag 10 april 2015

Svensk militär ska utbilda Irakier

Nu ska Sverige tydligen skicka Svensk militär som ska utbilda Irakier.

Vi som är världens bästa land som har typ Europas minsta försvar och som inte har nån levande som har upplevt ett Svenskt krig, vi ska alltså lära Irakiska soldater hur man dödar IS-soldater ???

Ursäkta mig men det känns ungefär som om vi skulle skicka ett Basketlag till USA för att lära amerikanerna att spela Basket...Eller som om Amerikanerna skulle komma hit och lära oss Svenskar att fira midsommar.

Vad sjutton kan Svenska militärer lära ut i Irak ?  Vi som inte ens vill straffa IS anhängare som kommer till Sverige.... Vi kanske ska dela ut röda kort och kräva vapenvila...Sluta bete'er som ociviliserade neandertalare och gå i terapi istället, liksom.

Svensk riksdag och regering verkar ha en närmast rasistisk övertro på allt Svenskt... Vi vet bäst... Vi ska lära dom andra  faschistiska länderna hur demokrati fungerar....Den Svenska modellen är den enda rätta.

Om inte USA hade krigat mot IS så skulle Sverige aldrig gett sig in i konflikten överhuvudtaget. Men nu vill regeringen markera att vi stöder USAs kamp mot IS. Men självklart måste Sverige visa att vi står över alla lågt stående nationer som skjuter på varann....Vi ägnar oss åt utbildning och är civiliserade.

Eller också är det nån helt annan "utbildning" det handlar om ??
 Här under en bild på 2 utbildare som åker till Irak.

14 kommentarer:

 1. Jag tror det beror på en brist vi har att skriva vettiga instruktionsböcker trots Ikea. Eftersom vi är en av världens största exportörer av krigsmaterial så måste vi följa med paketen och visa hur man monterar samt var avtryckaren sitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller så tror vi att andra är idioter och att bara vi vet hur man trycker av.

   Radera
 2. Hmmm, mor min sa: sopa framför din egen dörr först.
  Kan man tänka sig att knipa jihadisterna här hemma istället för att skicka ner våra få specialister till Irak för att ta kål på dem?

  Annars blir det lite självspelande piano över det . En av dem skadeskjuter den andre, båda åker hem till Sverige för att vila upp sig, sen på´t igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det finns en stor risk för att ditt scenario slår in.

   Radera
 3. Hahhaha! så bra!

  Du får knöla in mig i din bloggroll om du vill, på en ny plattform finns jag nu eftersom jag blev avstängd på Västerbottenskurirens bloggportal pga "möjlig tolkning av det jag skriver som HMF"

  Jag finns nu här istället!
  https://hexanmexan.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade allt vad som hade hänt med din blogg :)

   Radera
 4. Ja, man tar sig för pannan!! Kan man slösa bort skattemedel, så gör man det.
  Vad skall man säga till Irakierna då?
  -Om ni skadeskjuter IS soldaterna, så blir det så dyrt för Sverige, för vården av dessa kommer att bli väldigt dyr.
  Antingen så vill man ha fler skadae till Sverige, eller så vill man försöka förmå Irakierna att sita bättre, för att slippa vårda IS gubbarna?
  Man undrar bara hur politikerna tänkt här-

  Mvh Skogåsbo

  SvaraRadera
 5. Jag har slutat förvåna mig, orkar knappt bry mig längre om alla märkliga förslag och stolleprov som hör det här landet till. Jag väntar egentligen bara på när den riktiga smällen ska komma. Lär väl inte dröja särskilt länge till, gissar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja , då är vi minst två som redan vet att det smäller snart. Tur man bor i glesbygd så man kan odla egna grödor, (tjuv)jaga, (tjuv)fånga, plocka bär o svamp och har dricksvatten inom bekvämt promenadavstånd. Minst en av bilarna går att konvertera till gengasdrift. När smällen kommer (och det gör den) så kommer i alla fall jag klara mig rätt så bra tror jag.
   Det är värre för stackarna som bosatt sig i tätorterna...
   /Realistisk glesbygdsbo.

   Radera
  2. Jomenvisst, klart att man har vedeldat (!) för både varmvatten, värme och bastu. De där moderna, billiga luftvärmepumparna är ju inte den ultimata lösningen och att borra sig ner i berget för att utvinna värme känns inte heller som ett alternativ. Jord/sjövärme går ju inte heller... det krävs ju elektricitet för att såna system ska fungera.
   Låt det smälla, jag är beredd!
   /Glesbygdsbon

   Radera
 6. Det är ju givetvis ett par genuspedagoger man ska skicka ner! Alla vet ju hur farligt det är med inskränkta människor, som tror att man föds till ett kön. Att det finns militärer som lever i den villfarelsen är givetvis oerhört beklämmande, och något som det är Sveriges plikt att reda ut!

  SvaraRadera
 7. Absolut..Sverige är ju världsbäst på genuspedagoger...Och vi har Gustav Fridolin.

  SvaraRadera
 8. Han är en rätt tråkig historia, faktiskt...

  SvaraRadera