Sök inlägg

tisdag 7 april 2015

ADHD = Rasbiologi ?


I dag har dom pratat hela dagen på radionyheterna om att det föds fler barn med ADHD i slutet av året.ADHD-barn födda i December.

Slutsatsen som dras av att det är fler barn födda i December med ADHD , är att det beror på att dom är yngre och omognare än sina klasskompisar. Men ifall det var på det viset då skulle dom ju inte ha ADHD nästa år när dom är äldre....Dessutom brukar ADHDbarn vara mer än 1 år efter i mognad jämfört med sina klasskompisar...Snarare 3 år.

Nej jag tror inte ett dugg på dom där teorierna...Jag tror att det handlar om rasbiologi.
Titta på djuren...Djurarter som har problem med sina ungars överlevnad får ofta väldigt många ungar som kompensation för att dom flesta går åt..T.e.x sköldpaddor och grodor.
Likadant fungerar det  för oss människor... Vem har inte reagerat på att WT -mammor som är kriminella eller psykiskt sjuka och inte kan ta hand om sina barn,alltid ynglar av sig som frögurkor. Samtidigt som många ordentliga mödrar har väldigt svårt att bli gravida.....Rasbiologi !  Eftersom  barn födda av överklassföräldrar i en trygg hemmiljö inte har så stor risk att stryka med så behöver inte deras föräldrar föda så många barn... Alla kommer ju att klara sig iaf.

Om då normala friska föräldrar börjar planera att skaffa barn då kanske det tar till sommaren innan det tar sig så att säga, och då föds barnen på vårkanten... Medans WT-mamman blir på trycket med en gång och sen nedkommer med sin bebis i December...Enkelt eller hur ?.

Sen tycker jag att det verkar lite konstigt att man just letar efter statistik angående vilken tid på året barnen föds...Det finns väl annat att titta på... T.e.x namnen.
Hur många ADHD ungar tror ni heter Gustav,Hans,Göran,Karl eller Per ?.... Nej dom heter Robin, Liam,Kewin, Noa och Casper.....om det till äventyrs finns med några flickor i statistiken så heter dom Wilma,Tindra,Cazandra .... Men det vill väl ingen forskare tala om.

8 kommentarer:

 1. Precis. Grabbar som har ett y som sista bokstav i förnamnet har ju alla en benägenhet att hamna i klammeri med rättvisan, bli drogberoende eller hamna i fängelse. Passa er för att döpa er unge till något av följande namn om ni vill att det ska gå dem väl i livet. Dessa är no, no... Johnny, Sonny, Lenny, Benny, Tommy, Kenny, Tony, Billy, Jimmy, Eddy, Henry, Harry, Jerry. ;) //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo fast Y namnen det var på 60-talet :)

   Radera
  2. Nja inte riktigt sant. Har själv ett y-namn och jag är född på 50-talet. Dock vill jag påpeka att jag inte har synat ett fängelse från insidan:) //tompas11

   Radera
 2. Ja. Såg rapporten och vi har ju nyhetstorka på mediat. men det detvcart en accurat iatagtagelse. // C

  SvaraRadera
 3. Hahahahaha, Jag instämmer till fullo. // Johan

  SvaraRadera
 4. Det säger sig självt, ledare behövs det inte så många av. Arbetare behövs desto fler av. Att genpoolen då blir "utspädd" bland frögurkorna (som du så snällt väljer att benämna dem) beror kanske på att det naturliga urvalet inte längre fungerar lika effektivt som för ett bar för hundra år sedan.

  SvaraRadera
 5. Hehe, bra analys. Ska tänka lite på det här med namnen när jag döper mina karaktärer också, så läsarna inte får fel bilder i huvudet :)

  SvaraRadera