Sök inlägg

onsdag 11 februari 2015

Snö ? i år igen ?Ja för dom flesta av oss är det ingen nyhet att det blir snö varje vinter.
Men för gatukontoret och vägföreningarna verkar det vara så.
När det har snöat i en vecka i December så verkar dom helt tagna på sängen och har ingen beredskap.
Man kan ju undra om dom väntar med upphandlingen i hopp om att det ska bli en snöfri vinter ?
Ingenting får ju kosta nånting idag.Man väntar in i det längsta med röja snön,vilket resulterar i att snön hinner packa sig och det blir hårda isrännor....När det sen töar och läget blir perfekt för att skrapa bort slasket innan det fryser på,då vill man inte riskera att snöbladet skrapar i asfalten och blir slitet...Det kostar ju.

Nu har vi haft hårda isrännor på byvägen i flera veckor.Dom är så djupa att bilens underede tar i när man fastnar i spåren...Å andra sidan behöver man inte styra längre, bilen går som på räls i spåren..
Problemet uppkommer när man möter en annan bil i samma spår.
Vägföreningen verkar inte göra nånting för att åtgärda problemet heller...Ja om man bortser från en fjant på fyrhjuling som försökte skrapa is,men det kunde en 7 åring ha talat om att det var dömt att misslyckas...Va fan hände med dom gamla Scaniabilarna med spetsplog ? Då åkte allt med,och fort gick det...På den tiden tog det bara halva tiden mot vad det tar med dagens trädgårdstraktorer.

Men det är inte bara på byvägen det är problem....Lika illa är det inne i stan..Och på min arbetsplats.
Jag betalar 1500 kr om året till vägföreningen för att dom ska hålla vägarna framkomliga...Sen betalar jag kommunalskatt för att vägarna i stan ska vara körbara...Och dessutom betalar jag för en motorvärmarplats på jobbet.Men för att komma in och ut till den så får jag själv sanda och skotta med medhavd sand och spade...
Fy fan vilket skitsamhälle det har blivit.
Inte ens när dom plogade med häst var det så här dåligt utfört.

DET VAR BÄTTRE FÖRR !


11 kommentarer:

 1. Ja nog är det uselt underhåll i mångt och mycket. Men när du pratar spetsplogar så gick du lite för långt. Om dom inte skördat liv så har dom orsakat mången luftfärd för chaufförer genom vindrutan . Fast en gammal Scania torpedare är ju fin, sån timmerbil körde både morfar och morbror. // Johan

  SvaraRadera
 2. Det är samma visa här och de där isrännorna är riktigt otäcka att köra i. Hehe, det kanske är dags att byta ut bilen mot en häst och rida in till stan. Så dåligt underhållna som vägarna är idag, är kanske hästen det säkraste transportmedlet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra idé.Då är du garderad när det det moderna samhället avvecklas.. =)

   Radera
 3. Nu låter du allt lite bitter... :))

  SvaraRadera
 4. Skaffa plog till din traktor och ploga fram och tillbaka när du åker till jobbet. Går det för långsamt med traktor, montera på något av dina jänkeschabrak :)

  Dubbel lön, både från jobbet och för snöröjning.

  SvaraRadera
 5. I Finnåker kunde du kanske köpa loss en egen spetsplog med påmonterad Scania.

  Se http://nonshine.blogspot.se/2015/01/finnaker.html

  SvaraRadera
 6. Du bor i fel kommun vad det gäller snöröjning. Det är ju vida känt att Säter har bland det sämsta snöröjningen man känner till. Inte kul att halka omkring på gatorna i trästaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt.
   Nu har jag iaf löst problemet genom att sätta vinterdäck på min gamla cheva pickup. Den är 4 hjulsdriven och kan nästan inte köra fast. Dessutom har den för bred hjulbas för att fastna i snörännorna.....Fuck you Säter here i come :)

   Radera