Sök inlägg

onsdag 15 oktober 2014

Nu är vi rökta


Svenskarna lånar som galningar. Vi är dom mest skuldsatta i hela världen.
Svenska privatlån är nu uppe i 3000 miljarder och ingenting tyder på nån minskning. Det är mestadels huslån som folk lånar till. Folk värderar opp huset och belånar det över skorstenen för att kunna köpa nya bilar och  Thailandsresor.
Bostadspriserna har gått opp med 750% på 20 år och utländska experter varnar för att Sverige snart har en gigantisk bostadsbubbla.

Sen har vi ungdomarna och dom fattiga som inte kan få några förmånliga hus och bil-lån men ändå vill leka lyxliv. Dom tar sms-lån med upp till 23 700 % i ränta. Det kan ju bara gå åt helvete. Därför hamnar 160 st varje dag hos kronofogden p,g,a SMS-lån. I andra länder finns det reglerat hur mycket ränta du kan bli blåst på. Men i Sverige är det fritt fram att sätta folk i skiten.
 Snart kommer "Lyxfällan" på TV3 att framstå som rena Söndagskoleutflykten.

Varken den avgående eller den nya regeringen var så särskilt pigga på att snacka om det här i valrörelsen. Så nu sitter vi här med en avgående finansminister som flytt landet till Finland. Och en ny regering som hellre snackar om obligatoriska pappamånader,rutavdrag och genusperspektiv,än om att hela landet snart är i konkurs.

Som om det inte vore nog så sprider sig EBOLA som en löpeld över världen.På 1300 talet tog det digerdöden 15 år att ta sig från Kina till Sverige. I dag är folk så fruktansvärt korkade att dom flyger runt kors och tvärs över hela jorden så att EBOLA kan sprida sig med rekordfart.

Skulle vi mot förmodan överleva EBOLA så håller Islamistiska staten IS på att ta över världen med sina svarta flaggor och avhuggna huvuden  överallt där dom drar fram.

Skulle vi mot förmodan överleva IS så finns det uppgifter som talar för att Supervulkanen i Yellowstone är på gång igen. Det har börjat bli så hett att Supervulkanen i Yellowstone smälter vägar.
Skulle den aktiveras så går förmodligen hela USA under.Yellowstone utlöser ny atomvinter och det skulle bli missväxt och mörker i hela världen. Och skulle vi mot förmodan överleva det,så finns det en Supervulkan i Italien som vaknar till liv när som helst också.
Då är vi rökta !  Bara så ni vet !

9 kommentarer:

 1. Härligt med perspektiv!

  Rökt Bitterpitt? en läckerhet i delidisken bredvid rökt renhjärta kanske? =)

  SvaraRadera
 2. Det känns skönt att man är så gammal att man hinner dö innan det är fösent.

  SvaraRadera
 3. Jag är extremt tacksam att vi inte har några lån på huset. Vi äger det, inte banken ;)

  SvaraRadera
 4. Frågade på banken ifall i det inte var dom som skulle betala fastighetsskatten eftersom det var dom som äger huset och jag bara är förvaltare. Det tycke dom inte var någon bra idé!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men där har du en fin poäng, Grogg. Det borde de ju faktiskt göra. Det finns f ö inget jag svär så mycket över som just fastighetsskatten och här har de höjt den rejält nu. Jag vet fortfarande inte varför jag betalar den skatten, inte ens Skatteverket vet.

   Radera
  2. Ha ha...Det har du fanimig rätt i Grogg :)

   Radera
 5. Bara fantastiska händelser att vänta med andra ord, eller om man vänder på det och använder det som inspirationskälla till sitt skrivande...

  SvaraRadera