Sök inlägg

fredag 10 oktober 2014

Läkare utan gränser

Det verkar inte finnas några gränser för hur en Läkare får bete sig och ändå ha jobbet kvar.
På p1 idag berättas om att Över 50 dömda läkare får jobba kvar trots att dom är dömda.
 Det är inga små förseelser det handlar om heller. En var t.ex. dömd för 3 rattfyllor och en våldtäkt på sin egen dotter .Trots det så fick han fortsätta jobba som vanligt. Domstolarna har inte underrättat tillsynsmyndigheten för vård och omsorg. Dom skyller på den mänskliga faktorn och dåliga rutiner. Konstigt då att det alltid råkar vara läkare som dom missat.
Men även Läkare som är prickade får jobba kvar .

Alla skyller ifrån sig men ingen säger sanningen att i Sverige har vi sån Läkarbrist att Läkarna får bete sig hur som helst. Arbetsgivaren står bara där med mössan i hand och bockar.
Jag har själv sett mycket arrogans i från Läkare under mina mer än 30 år inom vården. jourläkare som går och lägger sig när dom har jour och uttryckligen kräver att inte bli störda. Läkare som skjutsar barn till dagis eller badar med frun på arbetstid medan sjukhuset letar efter dom. Jag har själv fått ingripa när en Läkare slog en patient. Lägg där till att dom glömmer att skriva viktiga intyg ,sover på ronder,och att sjuksköterskor får jaga dom med blåslampa för att dom ska göra det dom ska. Jag har heller aldrig sett att någon anmälan mot någon läkare har lett till någonting . Jag har heller aldrig sett att en läkare blivit drogtestad. Andra sjukvårdare blir testade både vid nyanställning och misstanke om påverkan.

Återigen ett bevis för att värdens bästa Sverige håller på att krackelera.

6 kommentarer:

 1. Detta hade jag absolut ingen aning om. Okej att man läst om något enstaka fall någon gång, men aldrig att jag visste att det var så här illa. Man får nog vara glad så länge man är så frisk att man slipper ha med några läkare att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får gå till veterinären istället :)

   Radera
 2. Jisses vad du tar i, "över 50 dömda läkare" OCH psykologer står det i skandalblaskan.

  Säg då att det är 52 och av dem är 2st psykologER. Av de ca 31 400 läkare som var aktiva i Sverige 2012 skulle det då röra sig 0,15% (vilket iofs kan tyckas vara illa det redan)

  Undra hur många % dömda sjuksköterskor det är som fått behålla jobbet och hur många rötägg det finns bland dem?

  Märk väl, jag försvara INGEN inom sjukvården. Man skall nog vara frisk för att kunna vara sjuk i Sverige. Står du inte på dig så står någon annan på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej,jag underdriver. Läkarkåren består nästan uteslutande av tablettmissbrukande sönderlästa bokstavsdiagnoser. Den enda vård dom erbjuder är att skriva ut livsfarliga mediciner som du får obotliga biverkningar av,om du inte dör :)

   Radera
 3. Vilka trista läkare du jobbade med. "Mina" var superkompetenta, alltid på plats, jobbade mer än de skulle, tja om jag räknar bort överläkaren på psykiatrin förstås, men henne såg vi sällan som tur var.

  SvaraRadera