Sök inlägg

söndag 19 oktober 2014

KONSTig politik

Ja nu lovar vår nya statsminister fri entré på alla statliga museer.
finansministern försökte se glad ut och säger att det är viktigt att det är gratis för alla eftersom vi alla äger staten.
Fint tänk. Men nyss sa hon ju att ladorna var tomma och borden barskrapade....Om hon nu lyckats hitta lite pengar nånstans i ladorna så borde väl  vård och omsorg prioriteras i första hand..Det kostar 15-20 000 kr att få en ny tand t.ex. Därför ser vi allt fler som saknar hela eller delar av garnityret. Men dom kanske hellre går på museum ? Då har dom ju nåt att göra medans dom väntar i dom oändliga vårdköerna.

Vill regeringen tvinga på oss finkulturen på det här viset tro ? Det kanske är våra nysvenskar som ska lära sig lite Svensk kultur gratis ? Titta på gamla tavlor med våra krigskungar som med hård blick pekar ut över länderna som ska intas... Eller kanske kolla våra samlingar av stulna kulturföremål från Afrikanska urbefolkningar...Eller tjuvjagade uppstoppade utrotade djur ?

Efter en stunds funderande så kom jag på att det nog inte är så tokigt med gratis inträde på museerna iaf.
Jag kom på att alla uteliggare och tiggare slipper ju sitta på kalla gator och trottoarer. Istället kan dom ju gå in i värmen på museerna på dagarna. Ta dit soppköken också så har vi allt på ett ställe. Sen lär det ju bli en del ligister och klottrare som ger sig på konsten och kulturen när den är gratis. Men det kan ju bli spännande konst ut av det med. Think outside the box. Hur coolt vore det inte med lite "FUCK" och "KUK" klottrat på dammiga gamla statyer.

4 kommentarer:

 1. Gratis entré? Det som intresserar mig får man bekosta själv. Lägg slantarna på vård och skola.

  SvaraRadera
 2. Nu tog Du väl i lite väl bittert.
  Även om inte alla statliga museum intresserar Dig så tycker jag det är ok med fri entré eftersom det inte enbart är finkultur som visas. Admininstrationen och personalen för att ta entré äter upp en stor del av pengen så jag tror inte det påverkar rikets ekonomi särskilt mycket. Att pengar behövs till vård och skola är ju alltid rätt tänkt eftersom dom delarna i samhället har fått tagit mycket stryk dom senaste 8 åren.

  SvaraRadera
 3. Jag var på järnvägsmuseet i Gävle i går.Jag betalade med nöje 50 kr i entre'. Jag hade kunnat betala det dubbla utan knussel. Därför att det är ett nöje som jag har råd med. Men när jag är fattig så prioriterar jag bort museet. Däremot måste jag betala sjukvårdsavgiften på 200 kr vara sig jag har råd eller inte.
  Snälla regering. Bjud på Sjukvården istället. Jag har ingen nytta av museet om jag inte har råd med sjukvård.

  SvaraRadera
 4. Dom röda är som vanligt helt oskyldiga till hur Sverige ser ut idag.

  SvaraRadera