Sök inlägg

tisdag 23 september 2014

Varför ska gamlingar duscha ?

Jag hörde på nyheterna att gamlingar som är beroende av hemtjänsten bara får duscha en gång i veckan.

Vadå en gång i veckan ? Det är ju på tok för mycket. Det vet väl alla att så där gamla människor är vana vid att bada 2 gånger per år,vare sig det behövs eller inte. Jul och midsommar.
Varför ska vi börja klema bort dom på äldre dar ? Det är ju skillnad på unga aktiva människor som vant sig vid att duscha ofta och ständigt vara fräscha....Gamlingar luktar ju skit och piss hela tiden ändå....Även om dom duschar.. Det är liksom bortkastade pengar. Det kostar säkert 5 kr extra varje gång dom duschar.... Det blir mycket pengar varje år som cheferna skulle kunna åka på rekreationskurser och utvecklingsseminarium för.

Sen måste man förstå att personalen som ska duscha gamlingarna inte har tid med sånt trams.Dom måste ju hinna ut och röka också. Dom får ju inte röka inne hos gamlingarna längre.

I en del kommuner har man kommit på att bara ge gamlingarna ett halvt ägg till frukost. Där spar man in lite pengar + att gamlingarna förhoppningsvis pruttar lite mindre äggfis,och då behöver dom inte duscha. Win win.
Om det finns flyktingar i kommunen så är det viktigast att dom får duscha. så att dom känner sig välkomna. I annat fall kanske dom inte tar hit sina föräldrar mostrar och farbröder.

Jag tror inte att folk i allmänhet har fattat hur dålig ekonomi många kommuner har egentligen.Det blir bara fler och fler gamlingar som kostar pengar. Det går inte. Vi måste mota Olle i grind. Om gamlingarna får ha det för bra så blir dom bara äldre och kommer att kosta  ändå mer pengar.

Pengarna behövs till supersnabba fiberbredband,utsmyckning av rondeller,offentlig konst samt gratisbussar i centrum.
Sporthallar,hoppbackar och satsningar på elitidrott är ju också viktigt för att sätta kommunerna på kartan.
Dessutom  måste chefer inom kommun och privata vårdbolag ha bra löner så att dom inte tar toppjobb i utlandet istället.

En del försvarar gamlingarna med att det faktiskt var dom som byggde landet,och skapade våran välfärd. Sicket trams... Dom byggde kanske upp våran välfärd,men vilken tid det tog. Inte gick det snabbt heller. Vi raserar välfärden mycket snabbare än vad dom byggde upp den. Alltså är vi mycket effektivare och bättre än gamlingarna.
Förresten kan dom skylla sig själva att dom släppte fram en generation som inte visar respekt.
Skit på er gamlingar !11 kommentarer:

 1. Ha ha :-D Han i mitten verkar ju i alla fall ganska effektiv, som passar på att tvätta strumpor och tofflor samtidigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sån kommer jag att bli som gammal :)

   Radera
  2. Ibland sviktar minnet.
   Jag var på lokala badhuset när gamlingarna hade vattengympa. In kommer en en äldre dam med handväska varvid vattengypaledare undrade ifall tanten inte skulle ta och byta ut handväskan mot en baddräkt. Då blev det fart i gumman, hon pep iväg så att skinnet fladdrade :)

   Radera
 2. För att inte tala om konstgräsplaner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppvärmda konstgräsplaner låter som ett aprilskämt,men är tyvärr sant.

   Radera
 3. Nej mata gamlingarna med kärnkraftsavfall så blir vi av med två problem.

  SvaraRadera
 4. Ja, det räcker ju att hyfsa till de gamla damerna till mors dag för då kan det komma besök eller när boenden bjuder anhöriga julkaffe tre veckor före julen. Eller när någon från kommunen kommer, tack och lov de aviserar alltid i tid sina sällsynta inspektionsrundor.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom stackars inspektörerna på kommunen har det inte lätt. vad ska dom göra om dom upptäcker något fel ?

   Radera
 5. Fast jag som har jobbat inom äldreomsorgen de senaste 15 åren har ägnat mycket möda åt att övertala människor om att 1 gång i veckan inte är för mycket... det finns allttid två sidor av allt. Tex det här med utevistelse, stört omöjligt att få ut fler än några enstaka tappra...och sen får man läsa i tidningarna om hur vi håller de innestängda... tvinga ut dem själva då, kära journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. övertyga gamla borde jag skrivit, jag menar alltså att det är pensionöärerna man får övertyga om att de borde duscha oftare.

   Radera
  2. Jag har också jobbat inom äldrevården.Visst känner jag igen det du skriver. Jag minns en äldre kvinna som tyckte att vi var galna som skulle duscha henne mitt i vintern.Jag minns också att dom flesta äldre inte ville umgås med varandra. Istället satt dom ensamma på sina rum och klagade på hur ensamma dom var. Det är inte lätt att bli gammal.

   Radera