Sök inlägg

torsdag 11 september 2014

Arbetsförmedlingen har lyckats !?

I morse hörde jag på nyheterna att arbetslösheten gått ned.Framförallt bland ungdomar har arbetslösheten gått ner, sa dom.
 Den här nyheten  låter ju som ett beställningsjobb från regeringen,dom sista dagarna före valet.Det kanske det är också ?
 Hur som helst så tror jag att arbetsförmedlingen  har fel. Nyheten bygger nämligen på antalet inskrivna på arbetsförmedlingen. Ni kanske tror att alla arbetslösa är inskrivna på arbetsförmedlingen ? Det var förr det. Välkommen till det nya Sverige. Nu för tiden när ungdomar inte har nån A-kassa,och bara blir förnedrade på arbetsförmedlingen så väljer väldigt många av dom att inte skriva in sig där.Arbetsförmedlingen bryr sig iaf bara om dom med A-kassa ,är en vanlig kommentar ifrån arbetslösa ungdomar.
Jag har hört många berättelser om hur ungdomar blir förnedrade av arbetsförmedlare.Många får inte ens träffa en arbetsförmedlare fast dom köar i flera timmar,utan hänvisas till en dator. Där får dom veta att dom måste vara beredd att ta ett jobb varsomhelst i hela Sverige.Om dom då ändå inte får nån ersättning vad finns det då för anledning att skriva in sig där ?

Många ungdomar i dag jobbar t.ex 25% på Mc Donalds(Då kan Mc Donalds ringa in dom på jobb när som helst på dygnet utan att betala övertid) sen jobbar dom kanske några timmar åt nån städfirma,och lite extra inom hemtjänsten. Vilken A-kassa ska dom då vara med i ? För många känns det meningslöst att vara med i A-kassan överhuvudtaget. Dom kan ju jobba så här i flera år utan att få ihop nån A-kassa iaf. Sen gäller inte A-kassan i många andra länder heller. Det fick min dotter bittert erfara.

Sen när ungdomarna inte har jobb längre då lever dom på sina föräldrar eller sambos. En del tar mera studielån och går nån utbildning som dom inte är intresserad av.Andra sticker till Norge på jobb eller hankar sig fram på svartjobb. Några lever på kriminalitet. Men ingen av dom syns i statistiken som arbetslös. Att få unga människor att falla ur systemet är ju ett mycket bra sätt att få ner arbetslöshetssiffrorna. Heja Sverige !

4 kommentarer:

 1. Jag fick höra att precis innan valen, går politiker ofta in och manar på arbetsförmedlingarna att försöka få in så många arbetslösa som möjligt till olika åtgärder (vare sig det finns platser eller inte). Detta enbart i syfte att få statistiken att se bra ut. Så det kan också vara en anledning till att siffrorna ser bra ut just före valet.
  I övrigt är det nog som du säger, att många ungdomar inte ens ser arbetsförmedlingen som något alternativ. Ännu ett exempel på hur illa det ser ut på arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan knappast vara nån tillfällighet att det kommer 2 dar innan valet .

   Radera
 2. Nu låter det lite foliehatt och lösa rykten ;)

  Hur kommer det sig att det rapporteras, för sittande regering, positiva saker i radio? Är det köpta reportrar som far med okritiskt granskade sanningar? Peublic service reportrar brukar ju vara lagda mera åt vänster. Kan det vara så att det var nyheter från ICKE public service radio som refereras?

  SvaraRadera