Sök inlägg

torsdag 25 september 2014

Hästmannens sista stridJag såg nyss dokumentärfilmen Hästmannen sista striden. På TV2.
Filmen gör mig bedrövad. Det moderna Svenska samhället har blivit som ett byråkratiskt självspelande piano som inte går att stoppa. Orättvisan måste ha sin gång.Även när byråkraterna vet att dom har fel så rycker dom bara på axlarna och låter kvarnarna mala ner människor till oigenkännlighet.

Den stackars hästmannen får inte ha kvar sina hästar. Hans brott är att han lever som för 100 år sedan.
Han passar inte in i det moderna samhället. Länsstyrelsen hävdar att han missköter sina hästar,men kan inte precisera hur. Hästmannen undrar hur hans hästar kunnat överleva i så många år med hårt jobb i skogen och på åkrarna om han har misskött dom ?

Han blir dömd till att inte gå närmare ett djur än 4 meter.

När han till slut inser att myndigheterna tänker komma och avliva hans 3 ardennerhästar väljer han förtvivlat att ge bort dom gratis åt en bonde som lovar att dom får det bra. Men bonden säljer den ena av hästarna och slaktar dom 2 andra.

Det känns som om nästan alla försöker utnyttja hästmannens godhet. I det moderna psykopatsamhället ska man roffa åt sig och blåsa den man kan. Hästmannen är bara en dum byfåne som tror att han lever på 1800 talet,och som inte har fattat att man inte kan bli lycklig av att gå bakom en häst på en åker och lukta på blommor.

Vi har väldigt mycket att lära av hästmannen. Men tyvärr tror jag att det är försent. Våra hjärnor är förstörda av den allt hetsigare pryljakten på lyckan. Den moderna människan klarar inte av att hugga ved och värma badvatten på spisen.Gå på utedass på vintern i fotogenlampans fladdrande sken.
och vi har inte ro i kroppen att lukta på blommorna på åkern och det nyslagna höet.

4 kommentarer:

 1. Man blir både förtvivlad och arg när man ser sådant här! Jag tycker att myndigheterna kanske kunde lägga ner tid på de verkliga brottslingarna i samhället och låta sådana som sköter sitt och inte gör en fluga förnär, vara ifred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får god lust att kliva av samhället.

   Radera
 2. Hoppas du har sett även den första: Hästmannen.
  En skildring som stannar i minnet om livet i harmoni med naturen, vad vi har förlorat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har sett den flera gånger. Inte ett öga var torrt.

   Radera