Sök inlägg

söndag 21 september 2014

BITTERPITTEN är rökt

Jag skulle elda i vedspisen i förrgår-kväll .Det var väl några veckor sen jag eldade ,och lite fuktigt rått väder,så det rykte in. Det händer ibland men det bruka räcka med att jag tänder en liten pappers tuss som jag stoppar in i draghålet i skorstenen,så brukar draget komma igång,och spisen slutar ryka in.

Men nu gick det inte att få drag i spisen. Jag försökte 3 gånger med papperstussen men det rykte bara värre och värre. Brandlarmen började tjuta.Först den nere och sen den på övervåningen. I ren panik sprang jag runt och öppnade alla fönster och dörrar. Sen sprang jag ut och letade på min sotarviska. På väg upp på taket kunde jag se hur röken bolmade ut ur fönsterna. Upp på taket och i med viskan i skorstenen. Först satt jag den i fel rök-kanal så att det rasslade ner ett stort getingbo genom  ventilationsluckan ovanför spisen,men sen blev det rätt och plötsligt bolmade röken ut ur skorstenen som den ska.

Då kom jag att tänka på att sotaren varit här i veckan. Men inte fan hade han sotat heller.På räkningen som jag fick står det Kontrollavgift första objektet,kontollavgift andra objektet samt grundavgift Brandkontroll. Han var här i en kvart, lyste med en ficklampa lite här och där,och för det ska jag betala 1065 kr. Och då har han inte ens sotat !
Vad gjorde han då ? Brandkontroll !? Aha han kontrollerade alltså att det inte brann... Jag misstänker starkt att han även såg till att det inte skulle kunna brinna nå mer...Iaf inte i spisen.
Dom är ute efter mig !

4 kommentarer:

 1. Skicka in bilden och begär ekonomisk kompensation för rökskador beroende på... (du hade väl öppnat spjället?). Jag vill verkligen höra hur sotaren bortförklarar detta. För du är väl inte en sån där som knyter handen i fickan, muttrar lite och avreagerar dig i text på bloggen?

  Men man får nog ändå säga att det brinner bra utan drag i skorstenen.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med ovanstående, skicka in den där bilden och fråga vad sotaren egentligen gjorde hos dig. Nu har du dessutom sotat själv och bör få tillbaka större delen av avgiften. Du kan föreslå att du ska göra det själv i fortsättningen eftersom det både är billigare och du gör det bättre än sotaren som var hos dig.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att du ska ringa och påtala det som hände!

  SvaraRadera
 4. Sotaren skulle tydligen inte sota. Han skulle bara utföra brandkontroll ,enligt protokollet. Vill man ha sotat får man väl ringa brandkåren antar jag.
  Nej det är nog bara att bita i det sura...Jag menar sotiga äpplet,och knyta näven i fickan.

  SvaraRadera