Sök inlägg

torsdag 5 juni 2014

Plattmobiler

Jag hade länge stora klumpiga mobiler medans släkt och vänner hade små smidiga mobiler.
Jag blev pikad hela tiden och fick höra att " Nu är du väl dumsnål "
Till slut insåg jag väl att dom hade rätt. Jag hade ju stora klumpmobiler för att dom var billiga.
Så till slut slog jag till på en begagnad liten smidig NOKIA.


Men nu hade helt plötsligt alla runt omkring mig skaffat stora mobiler igen. Stora fula plattmobiler.
Helt plötsligt var det inte bra med en liten smidig mobil.  Nej nu ska man tydligen vara uppkopplad på nätet hela tiden via mobilen. Folk går och stirrar ner på skärmen hela tiden.Missar vad som händer runtomkring i verkligheten.
Folk springer in i stolpar och skyltfönster.Och om jag sitter och pratar med någon så smyger sig en obehagskänsla på ,av att inte personen mitt emot lyssnar på mig eftersom dom är fullt upptagna med Facebook,instagram eller nån jävla blogg.
Själv fattar jag ingenting. Även om plattmobilerna är stora och klumpiga så är det iaf för liten skärm på dom för att man ska kunna se ordentligt. Dessutom ska dom laddas varje dag. Det var ju 20 år sedan mobilerna var så dåliga. Dyra är dom ,och går sönder gör dom också hela tiden.
Självklart dissar BITTERPITTEN dessa plattmobiler och håller sig kvar till den lilla smidiga NOKIAN som både kan ringa och SMSa. Samt håller laddningen en vecka.

Men nu lästa jag i Expressen att gamla mobiler kommit till heders igen. Folk har tröttnat på stora krångliga mobiler som kan allt.
http://www.expressen.se/nyheter/gamla-mobiltelefoner-saljs-for-10-000-kronor/
Plötsligt har man kommit på att det vore ganska bra med en liten smidig mobil som det går att ringa och SMSa på. Man har börjat jaga gamla enkla mobiler på nätet.

Varför är folk så förbannat tröga ?


5 kommentarer:

  1. Trots att jag har en sådan där "kan-allt-telefon" använder jag den ytterst sällan till något annat än att ringa och sms:a på. Så jag kommer nog också att jaga de gamla mobilerna igen när det blir dags att införskaffa en ny :)

    SvaraRadera
  2. De " moderna" lurarna är bra på allt utom att ringa

    SvaraRadera
  3. Tyvärr kommer insikten för sent för Nokia. När jag sist partade med företagets telekomleverantör så medgav han att dom för en intern lista över klagomål vs. mobiltelefonfabrikat. Absolut mest klagomål från dem med iPhone och minst från dem med Nokia. Nokia hade han iofs själv...

    SvaraRadera