Sök inlägg

måndag 2 juni 2014

Ingen ser på TV

Hörde på nyheterna i morse att TV-tittandet på TV-program har gått ner drastiskt.
Folk orkar inte läsa TV-tablån längre.Man laddar ner serier och film istället. Har fullt opp med datorn och plattmobilen.
Själv har jag nyss sagt opp BOXER efter att i flera år retat mig på all reklam.När jag ringde och sa opp det så frågade dom varför ? Jag svarade att jag vill inte betala för reklamkanaler.  " Sån skit ska va gratis ! " Jag tänker fortsättningsvis nöja mig med gratiskanalerna...." Så du vill inte att jag halverar priset och ger dig specialrabbat då ? " Frågade försäljaren på BOXER. " Nej " sa jag.

Min grabb var hemma i helgen. Han har flyttat till Stockholm för snart ett år sen och jobbar där.Han berättade att han har inte ens kopplat in sin TV. " Har inte haft lust"  Men då kan du ju inte se några nyheter sa jag då. " Jag brukar kolla på FLASHBACK där står allt jag behöver veta " säger han då.

Annat var det förr !
Jag minns när hela familjen var samlad framför TVn på fredagkvällarna. Eliten bland komiker och artister varvades med gamla klassiker som " Pang i bygget" och "Macahan".Det var Fredagsmys det.
Nästa dag på jobbet eller i skolan snackades det om programmen. Alla hade sett dom och man hade en gemenskap.
Idag sitter hela familjen utspridd i olika rum framför olika datorer Tv-skärmar eller plattmobiler.Alla har olika kanaler och är inte på samma våglängd så att säga.
Om man nån gång lyckas samla hela familjen för att se på TV då blir det nån DVD eller nedladdad film eftersom familjen inte kunde enas om nåt i TV-tablån.

I takt med att vi får fler och dummare TV-kanaler så följer även SVT efter och gör dummare och oseriösare program....Fejkade dokusåpor...Sjung och dum..Förnedrings TV....Och när såg vi ett seriöst debattprogram med sansade deltagare som får prata till punkt ?
" Nu har vi inte tid längre att prata om mobbade barn i skolan,för nu ska vi prata om hemmapappor som gillar att klä sig i rosa" typ.

Var TV bättre förr ? Eller var vi bara dummare förr ?
Skitsamma vilket. Jag kommer iaf inte att sörja när BOXER.Viasat.Canal +. Tv3 .Tv4. kanal 5 och alla andra inom TV lägger näsan i vädret och konkar.
Var sak har sin tid.... TVs tid är över.

4 kommentarer:

 1. Va kul! Dom två serierna som du skriver om, är bland det bästa som visats på tv. Kan du tänka dig nån tuffare än Zeb?

  SvaraRadera
 2. Skulle väl vara Clintan då. Eller Ernst-Hugo ?

  SvaraRadera
 3. Clintan är hård men Ernst-Hugo??? Han går lika bort som


  Clintan är hård men Ernst-Hugo? Han går likt Karlsson på taket fetbort i min lilla värld.


  SvaraRadera
 4. Ernst-Hugo är underskattad. Jag minns en serie han gjorde som hette skånska mord. Han var svart som döden när han spelade råpsykopat.

  SvaraRadera