Sök inlägg

torsdag 19 juni 2014

Facebook buggar dig


Jag läste nyss att Facebook ska börja bugga din sökhistorik för att skicka riktad reklam till dig. Detta skulle börja i Augusti är det meningen.
Jag vägrar Facebook så egentligen borde inte jag bry mig,men. Nu är det så att min särbo har Facebook ,och när jag kikade över hennes axel sist när hon var inne på Facebook ifrån "min" dator då ser jag en mycket bekant bild i reklamfältet. Det är en bild på en blond hårdrocksperuk från Party kungen .
Samma blonda peruk som jag beställde för ett par veckor sedan ifrån just  Party Kungen.
Det kan ju knappast vara en slump.
Men det visar ju också hur korkade dom är på Facebook. Om jag nu har köpt en peruk,tror dom då att jag ska köpa flera peruker ?   Eller om jag nyss har köpt en värmepump. Hur smart är det då att skicka på mig en massa reklam för andra värmepumpar. Eller sommardäck till bilen. Jaha men vad bra då köper jag väl några uppsättningar till då. Eftersom jag fick reklam för dom.

Jag är så innerligt trött på all jävla reklam. Jag har nix telefon på både mobil och fast telefon. Jag har "ej reklam" skylt på brevlådan,och jag säger alltid nej när nån firma som jag handlat med på nätet frågar om jag vill ha information om specialerbjudande framöver.
 Ändå svämmas jag över av reklam.
Det värsta är att om folk inte var så otroligt dumma och gick på reklamen,då skulle vi slippa skiten.
Därför gör jag ett aktivt val. Jag vägrar att handla sånt som jag sett reklam för. Alltså inget mera Party kungen.  Och absolut ingen Facebook.


1 kommentar:

  1. Alla spionerar på alla och du tittar över axel för att du är nyfiken... Ett är då säkert något FB blir det inte för mig. Lika osannolikt är det att jag skall köpa något från "äppelfebriken".

    Däremot verkar det som om det kvinnliga könet i min familj, med all makt, skall ha/använda just dessa produkter, oavsett hur jag än försöker förklara, motivera och spjärna emot.

    SvaraRadera