Sök inlägg

tisdag 17 juni 2014

Husvagnskrångel

Jag har en gammal SMV husvagn ifrån 1971 ( ägg)
Den har varit avställd och obesiktad några år,men nu var det dags igen .
Den har elbromsar som har krånglat varenda gång jag ska besikta. Den här gången fick jag inte till det alls. Full kraft på ena hjulet men ingenting på det andra. Ström och magneter verkade fungera.

Efter att ha slitit en dag utan något annat resultat än att besiktningsdagen bara kom närmare,insåg jag att jag måste tänka utanför lådan så att säga.....Då kom jag på det.
Jag bygger om den till påskjutsbroms istället. Det kan ju inte va så svårt. Borde bara vara att flytta över en draganordning från en skrotad husvagn med påskjutsbroms , och sen koppla in den på handromsstaget på husvagnen.
Sagt och gjort. Det var bara det att ramsnokarna måste byggas om för att passa till påskjutsbromsen. Så det blev en dag med svetsen och kapen under tidspress för att få allting klart till besiktningen.
Svetstråden tog slut. Inte hade jag nån borrmaskin som klarade 14mm borr heller. Sen blev jag mer och mer skeptisk till vad besiktningen skulle säga om projektet. Måste jag regbesikta ? Får jag svetsa i dragramen ?  Skulle jag hinna klart ?

KL  9:50 i morse satt jag iaf utanför bilprovningen och var nervös.  Hur ska det gå ?
 Det gick ! Rent papper.

Besiktat och klart.
Men hur kul är det egentligen att åka på husvagnssemester. Man längtar ju bara hem. Och vem ska mata katterna och vattna växthuset ?  Det blir säkert regnigt och kallt också.  Dyr bensin och dyra campingplatser. SUCK !!!

5 kommentarer:

 1. Hörru, byt bakgrund på bilden så att det går att läsa texten, det ska vara kontrast!!!
  Sen kan man börja kommentera texten.

  SvaraRadera
 2. Konstigt. Jag har inte ändrat på nåt. På dom flesta datorer är det kontrast på bakgrunden.

  SvaraRadera
 3. Jag tar tillbaka, nu har jag kontrast igen. Datorns liv och leverne är mystiskt för en lekman, och ingen tonåring i huset att rådfråga.

  SvaraRadera
 4. Mossgrön text på gråsvart botten är en aning svårläst för oss med ögonproteser. Speciellt när proteserna saknas och/eller det läses på en pytteskärmen i en telefon.

  I övrigt ser det ut som om bottedelen av vagnen är i betong och den övre delen av silvertejp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför plåga sig med att läsa i en mobil när det finns stora dataskärmar ?

   Mossgrön betong och silvertejp. Det är nästan sant.

   Radera