Sök inlägg

fredag 3 april 2020

Folkvett?

Våran statsminister talar om folkvett, i TV
Han vädjar till folket att i dessa Corona-tider sansa sig och visa folkvett.
Alltså att stanna hemma i Påsk, inte hälsa på sina äldre släktingar, ta hand om sig själva och sina medmänniskor.Om folk använder sitt folkvett så behöver inte regeringen ta till lika drastiska åtgärder som i våra grannländer. Själv vill han inte berätta vart han åker i Påsk.

Jag tror att den gode Stefan glömmer att det är det Svenska folket han talar om. Folkvett är väl inte precis Svenskarnas paradnummer. När Corona började härja så fortsatte Svenskarna att flyga till jordens alla hörn ända tills det inte gick att flyga längre. Lika med fjällsemestrarna,Svenskarna fortsatte gå på afterski tills fjällanläggningarna stängde.Och stora folkhändelser som mello, mässor och sportevenemang  fortsatte att dra folk tills det blev förbjudet.

 Nu hörde jag att lastbilsChaufförer vägrar hälsotest på Outokompu. På grund av Corona så vill arbetsgivarna testa Chaufförerna så dom inte är sjuka. Men Chauförrerna är lättkränkta och tycker att deras personliga integritet kränks om dom måste ta tempen och svara på frågor.
 Jag hoppas att dom avböjer sjukhusvård om dom skulle behöva. Jag som sjukvårdare skulle nog känna mig kränkt om jag måste ta hand om dessa puckon. Jag undrar om dom är lika kränkta i tullen på flygplatserna på väg till Thailand när dom tvingas till visitation. metallbåge, temp och frågestund?

På våra äldreboenden har Coronan satt fart, mycket beroende på underbetalda ständigt nya timvikarier som ska läras opp av andra timvikarier. Fast anställning bra löner och bra arbetsmiljö prioriteras inte.Cheferna där verkar inte använda sitt folkvett.

Riksbankschefen talade om Sveriges ekonomi häromdagen, han sa att statens ekonomi ser bra ut tack vare den låga belåningen, men han var mer bekymrad i Svenskarnas privatekonomi. Svenska hushåll är de mest belånade i hela Europa, och det blir bara värre. Svenskarna är som tonåringar på en FF-fest. Fullt ös medvetslös. Alla är egoister och vill bara ha omedelbar tillfredställelse. Titta bara på Tv3s lyxfällan och förfasa er över hur folk kan gå back 10-15 tusen i månaden, och bara köpa skräp som dom inte behöver. Sen tar dom SMS-lån med ockerränta för att kompensera. Folkvett? Nej, skulle inte tro det.

Då har jag ändå inte nämnt vapenvåldet i förorterna, där folk skjuter varann för en mobiltelefon, Rånar och pissar på barn, våldtar, bränner bilar och kastar sten på  blåljuspersonal. 

Var det folkvett han sa ?

1 kommentar: