Sök inlägg

onsdag 29 april 2020

Smittspringning

Förr var det bara universitetsstudenter som bar studentmössor.1968 avskaffades studentmössorna eftersom det sågs som en del av klassamhället. Men på 1980-talet ville alla vara överklass igen, och sen dess är mössorna tillbaka.

Nuförtiden ska det vara utspring med pompa och ståt fast eleverna bara lyckats traggla sig igenom en vanlig gymnasieutbildning som inte ens leder till ett jobb utan endast räcker som behörighet för att komma in på en högskoleutbildning som kanske leder till ett jobb.

Det tävlas om vem som har dyrast kläder, och det ska supas och skrålas att "Vi är bäst,för vi har tagit studenden"Sen ska alla trängas på ett lastbilsflak och bete' sig som svin på en slaktbil.
Balerna är ännu värre. Där gäller det att låtsas vara mer överklass än man egentligen är. Det ska hämtas med lyxbilar och limosiner, så att man verkligen kan se vem som inte har råd att glänsa. Utslagningen börjar tidigt.

Men i år har ju som bekant gymnasieskolorna varit stängda ett tag nu,och istället haft hemundervisning.Då är det ju väldigt ologiskt att alla eleverna ska gå till skolan på examensdagen bara för att göra ett utspring. Elever har uttalat sig och förklarat att dom kräver ett utspring. Om inte skolan ordnar det så tänker dom minsann ha det i alla fall.Att det pågår den värsta Coronapandemin i världshistorien det ger dom blanka fan i. Dom har blivit så curlade genom åren att dom inte bryr sig om att mormor ligger och dör på ett äldreboende medans dom själva festar loss och trängs i full färd med att sprida viruset vidare.

På med mössan bara
Och kör Sverige utför stupet! 

 Springsmittning!

5 kommentarer:

 1. "Mogenhetsexamen" kallades det visst en gång för länge
  sedan.En definitionssak, liksom...
  Lyxåk vid hämtning?
  Våra fick hålla tillgodo med en gammal ( ja, den var ren gammal då) Volvo 242:a. Grön och skön. Två dörrar. Med björkris på takräcket. Väckte en del uppseende i Waterloo.
  Tur vi inte behövde anlita doktor Larrey vid utsläppet.
  Angående värdet av en svensk "studentexamen":skolan ansåg att eleverna gott kunde läsa in IB examen samtidigt. Så lite ansträngande var svenska kraven.

  SvaraRadera
 2. Att de inte lyssnar på vad som gäller, är riktigt illa. Vi får hoppas att andelen förståndiga studenter är fler, än de söndercurlade.

  SvaraRadera
 3. Jag föreslår utspring från det egna hemmet istället. De kunde ju t ex springa till närmaste arbetsförmedling och anmäla sig som arbetskraft på vårdhem och sjukavdelningar så den utarbetade ordinarie personalen kunde få lite ledigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På kollisionskurs med verkligheten. Det kan bli en hård smäll ;)

   Radera
 4. Jag tycker det är alldeles för trångt på Biltema...

  SvaraRadera