Sök inlägg

måndag 2 december 2019

Lägga ned Public service ?


Det snackas mycket om att Public service är vänstervridet.
Och visst är det vänstervridet, men inte så mycket som man kan tro. Här om veckan blev våran statsminister totalt slaktad i SVTs Agenda. Och nyss blev våran sossialdemokratiske arbetsmarknadsminister bortgjord i Agenda. Bra journalister som ställer makthavarna mot väggen, fast dessa makthavare är sossar.
Men det är många som vill avskaffa Public service. Bland annat vill Stockholmsmoderaterna lägga ned Public service och  43% av SDs väljare vill lägga ner public service.
Vad vill dom ha istället då?
Jo marknadskrafterna ska styra heter det. Det betyder ju att den som har mest pengar bestämmer nyheterna. Finns det nån som tror att en nyhetskanal som är finanserad av t.ex. moderater skulle grilla nån M-riksdagsman som en S-riksdagsman grillas i Agenda? Till och med den frispråkige Moderaten Hanif Bali som kastar sanningar runtomkring sig ,fick krypa till korset när han kritiserade sina egna partikamrater. Där fanns ingen tollerans för intern kritik.

Sen kan ju vilken idiot som helst se vilka program vi får när vi låter marknadskrafterna styra. Kolla på 3an, 5an, 7an med mera , och förundras över kvaliten. Wahlgrens värld, Hollywoodfruar, Paradise hotel, hemsökta hus, Ex on the beach. Listan kan göras hur lång som helst. Men hur många seriösa nyhetsprogram har tingel tangelkanalerna spottat ur sig?
Och på radiosidan är det ju ännu sämre. Lyssnar man på kommersiell  radio så är det bara flamsande bimbos som inte har nånting att säga men envisas med att säga det ändå. Och nån gång ibland kommer det ett kort nyhetsinslag som består av att man läser högt ur Aftonbladets nätflash.
Jag brukar lyssna på nyheterna i P1 på morgnarna. Dom är typ 10 gånger seriösare än tramset i nyhetsmogon på TV4. Men folk kanske inte vill ha riktiga nyheter?
Folk kanske bara vill ha bajsTV och Bimboradio?
Och nyheterna dom ska helst komma från nån liten obskyr kanal på nätet som tillhör exakt samma filterbubbla som en själv,och som garanterat inte säger något annat än det man redan vet, och kallar allt annat för Fejk news.

Hur vill ni  ha det?


11 kommentarer:

 1. Bra Pittten, tyvärr har SVT lite för många tramsprogram nu för tiden.

  SvaraRadera
 2. Bra Bitter. Tänkvärda ord.

  SvaraRadera
 3. Det kunde gott räcka med med Discovery och History. Utan TV vore väl bäst. Vet inte när jag skulle tittat på "public service" senast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glor också bara på "dokumentär"kanaler,Nat Geo och investigation disc bl.a.

   Radera
  2. Var inhämtar ni era nyheter ifrån då?

   Radera
  3. Från Bitterpitten's blog

   Radera
  4. Diverse tidningar,Jens Ganman och sånt på Fb, ibland glor jag på aktuellt/rapport utan att bry mej; men jag är mest intresserad lokalnyheterna som tidigare var 15min nu håller de på att försvinna tillsammans med papperstidningar.

   Radera
  5. Kanonbra grogg :)

   Själv är jag nyhetsnörd,och kollar både Aktuellt, nyheterna i TV4. Radionyheterna i P1. Nya tider, Nyheter idag samt diverse bloggar.

   Radera
  6. Fast jag vet inte riktigt hur mycket som är fake news. Brukar tjuvkika lite på svt.se när jag vill ha en dos "dagens greta". Ärligt så undviker jag nyheterna eftersom det mest bara är synonymt med elände och tråkigheter. Borde vara lite mera positiva saker som rapporteras

   Radera
  7. Jag försöker kolla så många olika nyhetsflöden som möjligt för att jag själv ska kunna avgöra vad som är fejk news eller inte.

   Radera