Sök inlägg

fredag 22 november 2019

Roboten tar över

När jag var barn på 70-talet

Då talades det mycket om hur bra det skulle bli i framtiden då robotarna skulle ta över våra tråkiga jobb i industrin. Men att arbetsgivarna skulle sparka arbetarna när robotarna tog över, det var det ingen som sa nåt om. Det fanns nån slags tro på att alla skulle få jobba kvar men med intressantare arbetsuppgifter.

Nu är det ju längesedan industrirobotarna tog över jobben på indusrin. Men nu är det dags för robotarna att ta över resten av samhället. Det har snackats om Jourhavande psykologrobot, prästrobotar , och robotar som ska vara sällskap åt gamla.

Men varför?

Jo alla måste spara pengar. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan,Vårdcentralerna, alla myndigheter, skolor företag, och nu senast Socialen. Där ska robotar ta över socialsekreterarnas jobb med bedömningen av rätt till socialbidrag.

Alltså!

Jag kan inte tänka mig nåt mer förnedrande än att få prata med en robot när ens liv har slagits i spillror. Vart fan är det här jävla samhället på väg? Bilar ska vara självkörande robotar, robotar ska sköta oss, handla åt oss, förnedra oss.Ser inte folk vad som håller på att hända? Robotarna håller på att avveckla mänskligheten, och vi hejar på!

 Vad ska vi jobba med?

Befolkningen ökar drastiskt på grund av invandringen. Men ingen verkar ha någon plan för vad alla ska jobba med. När robotar och besparingsåtgärder gett alla kicken finns det bara lågavlönade skitjobb på Pizzerior där man måste jobba 7 dar i veckan för att överleva. Eller svarta byggjobb utanför samhällets radar med ännu sämre betalt. Men många invandrare nöjer sig inte med det. Då skaffar dom pengar på annat sätt. Med en pistol.
Vad hände med medmäsklighet och sunt förnuft? 
Den kommer iaf. inte med robotar.


Scener på Socialen4 kommentarer:

 1. Va ska dom göra i Malmö när robotarna tar över droghandeln, skjutningarna och bombningarna? Bli pizzabagare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kanske skaffar robotar som skjuter varandra?

   Radera
 2. "lågavlönade skitjobb på Pizzerior". Så dom behandlar varandra, invandrarna, eller finnns det andra än invandrare som driver pizzerior? Vad har dom för lön då? Undrar vad pizzabagarna tycker om ditt jobb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att alla Pizzerior drivs av invandrare är förmodligen att ingen Svensk vill jobba 7 dar i veckan. Oftast drivs Pizzeriorna av familjer där många i familjen jobbar gratis, annars skulle det aldrig gå ihop.

   Radera