Sök inlägg

fredag 13 december 2019

Klimatet

Varför ska miljödebatten vara svart eller vit?

Antingen är man vänster och vill förbjuda bensin och diesel, och tycker att folk inte ska bo på landet om dom inte kan åka kollektivt eller skaffa sig eldrivna traktorer, pickuper och stora kombibilar.

Eller så är man höger och tror inte alls på något klimathot. Det är bara fejk news,och Trump har rätt när han säger att det är bra med kolkraft, flygresor och ökad tillväxt.

Kan vi inte bara sansa oss och erkänna att vi har miljöproblem.
Alla vet väl att ålen är på utdöende, torsken missbildad, och sill och strömming är så giftig att Sverige fått dispens från EU för att äta den. Oljeutsläpp i haven ser vi ju hela tiden, och plast som ligger och flyter i haven, och som fiskarna äter ,och dör av.
Men av bekvämlighet så vill vi inte göra det som verkligen behövs. Storstadspolitiker tycker att lantisar ska sluta åka bil. Själva åker dom taxi och flyg till jobbet, men är helt ointresserade av att ta tag i dom verkliga miljöproblemen. Nej fånig signalpolitik som fångar röster det är modellen. Sen är det naturligtvis en katastrof att okunniga politiker får mandat att bestämma sånt dom inte vet nånting om. T.ex. så tvingade dom ju mackägarna att investera dyra pengar i etanolpumpar, och när det var gjort så var etanoleran över, och plötsligt var inte etanolen lösningen på miljöproblemen. Då blev det subventioner för att skaffa dieselbilar. Politikerna trodde att det var lösningen.

Nu är det som bekant elbilen som är lösningen på Sveriges miljöproblem. Man gör som man brukar . Man skickar miljöproblemen utomlands så ser det ut som om Sverige har minskat sina miljöutsläpp. Kobolten som utvinns ur gruvorna i Kongo kinshasa och anväds i batterierna till miljöbilar är en miljökatasrof.
Men det är ju därborta, och här i Sverige blir ju miljön bättre. Elmotorerna i elbilarna kräver jordartsmetaller som tillverkas i Mongoliet under katastrofala miljöförhållanden.
När elbilarna ska skrotas då? Hur gör vi då?
Eftersom det innebär stora miljöproblem så skickar väl Sverige skiten till nåt U-land som inte har så stränga lagar. Vi får väl se.

Vill man verkligen göra något för miljön?

Så har jag några obekväma förslag som ingen politiker någonsin skulle föreslå.

1. Riv öresundsbron. När den skulle byggas så varnade miljöexperten Björn Gillberg för utsläppen. Liksom för miljökatastrofen vid hallandsåsen. Bägge gånger blev han obekväm och kunde inte vara kvar som expert. Öresundsbron är dessutom byggd på fel ställe. Den hade kunnat vara mindre än hälften så lång om man byggt den på rätt ställe. Och vad har den fört med sig annat än miljöproblem, vapenleveranser och knark. Riv skiten.

2. Stoppa kalhyggena. Skogar är det bästa sättet att ta hand om koldioxiden. Därför har dom flesta länder slutat med kalhyggen. Sverige brukar ofta protestera mot kallhyggen i sydamerika, men på något konstigt vis är det bara bra med kalhyggen i Sverige. Jo för här återplanterar vi ju skog heter det. Att det tar 50 år innan den skogen är lika effektiv, det talar man ju inte om.
Istället hävdar skogsindustrin att det är mycket bättre för miljön med träprodukter istället för plast.
 Vi får väl hoppas på mobiler och elbilar i trä då.

3. Minska tillväxten. Det är ju den ständigt ökade tillväxten som sabbar miljön mest. Ökad industrialsering. Mer fabriker, butiker, kläder ,smink,elscootrar, mobiler,överkonsumtion av mat, chips, läsk, godis, cigaretter, snus. mm.

4. Sänk folks inkomster. Varje gång nån får mer pengar att röra sig med så gör vederbörande nåt som är dåligt för miljön. Ny fyrhjuling, Snöskoter,Ny elbil. Eller utlandsresa. Nya dyra kläder. Onödiga lyxrenoveringar.mm.

5. Förbjud politiker att flyga. Det går utmärkt med videokonferenser även i EU. Och varför ska fruarna och äkta makar med på jobbresorna?

Nej det viktiga är ju inte att göra något för miljön.
Det ska bara se ut som om man engagerar sig. Och när någon entusiast som Greta Thunberg engagerar sig, då ger man henne utmärkelser och priser istället för att lyssna på henne. Det senaste bottennappet jag hörde, var att Gretas FN-tal blir en dansföreställning i Härnösand.
Vilken förnedring.

Nej jag tror inte att jorden kommer att gå under på grund av miljöförstöringarna. Men jag tror nog att västvärlden kommer att gå under på grund av idioti. Och det är nästan så att jag hoppas att överklassens dyra strandnära lyxvillor översvämmas eftersom idioterna inte fattar att man ska bygga på pelare nära vatten. Kommunpolitikerna fattar inte heller allvaret, utan verkar tävla med varann om vem som kan upphäva strandskyddet mest.

Vad förvånade dom blir när det blir översvämmningar, trots att dom köpt elbil och klimatkompenserad flygbilett.

 
 13 kommentarer:

 1. Helt fel dag till ett dylikt utbrott!
  På Lucia är man glad och tacksam, ej alls bitter!
  Signatur "en som vet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns väl ingen anledning att vara glad på lucia!?
   Det är väl bara bögar och invandrare som får vara Lucia nu mera. Pepparkaksgubbarna är rasistiska, och Stjärngossarna ser ut som Klu klux klan, och är också rasistiska. Julbockarna är sexistiska, och Lucia själv är ett offer förtryckt av patrialkatet. Bah!!!

   Radera
 2. Du verkar behöva lite fakta!
  Jag rekommenderar att Du läser Klimatsans och Klimatupplysningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här kommer det en fegis som är anonym och säger att jag har fel. Men precisera dig lite åtminstone, så jag kan bemöta kritiken.

   Radera
  2. Varför skall man bekämpa koldioid som är livets gas? Det gör att det växer mer precis som när du talar med och andas på dina krukväxter!
   Klimatet förändras och har förändrats i miljontals år med eller utan människor.
   Temperaturen och haven har stigit måttligt sedan den lilla istiden i mitten av 1800-talet. Det finns inga observerade fakta som motsäger denna måttlighet. Alla larmrapporter grundar sig på ofullständiga datamodeller. FN:s klimatpanel har bara i uppgift att undersöka den mänskliga påverkan. Andra faktorer som solinstrålning, molnbildning, magentfält m m som påverkar får ej tas med.
   Räcker detta? I övrigt hänvisas till Klimatsans och Klimatupplysningen.
   Bo Adolfsson, Hjo

   Radera
  3. Att östersjön är gitig och att plastavfallet i haven dödar fisken är väl heller inte människans fel? Att luften i många storstäder är hälsofarlig är inte heller utsläppens fel då?

   Radera
  4. Javisst, det finns många miljöproblem att ta tag i, i st f hittepåfrågan klimatet. T ex utsläpp av hormoner och läkemedelsrester i vattnet.
   De värsta luftföroreningarna är när människor lagar mat inomhus över öppen eld, när de inte har tillgång till el. Det vore bättre om de hade råd med el från t ex kolkraftverk.
   Det är tragiskt att hela västvärlden håller på att hjärntvättas.
   Förresten: Vad heter den anonyme Bitterpitten?
   Bo Adolfsson, Hjo

   Radera
  5. De värsta luftföroreningarna i Sverige är när folk grillar utomhus på kolgrillar.:)

   Jag heter Dan Jaans,bor i Säter och är inte anonym

   Radera
 3. Inte för att vara grinig men, är det inte så attskogen är mest nyttig när den VÄXER? Gammal skog växer inte så fort längre. det är då dags att avverka. Ett kalhygge är naturligtvis en minuspost i tjugo år me i det långa loppet går det nog jämt ut. Och vi har fått råvaran dessutom. (Vad är det som minskar i december = granskog :-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ju på gammaldags skogsbruk där man avverkar de gamla träden och låter de yngre växa till sig, istället för kalhygge.

   Sen måste det ju vara ganska dålig ekonomi att avverka julgranar som bara är ca 10 år gamla :(

   Radera
 4. Vi kan naturligtvis inte påverka klimatet lika lite som vi kan påverka vädret.
  Det som vi däremot kan påverka är vår miljö, men denna har inget med klimatet att göra.
  Klimat och miljö är två väsensskilda saker och skall inte blandas ihop. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inne i storstäderna är det dåligt klimat på grund av bilavgaser.
   hemma hos mig är det dåligt klimat just nu på grund av vinter.
   I förorterna är klimatet ansträngt på grund av gängvåld och polisbrist.

   Radera
 5. Jag tror som du och när det gäller Greta är hon ju inte så miljövänlig när allt kommer omkring med plastförpackningar i Teslan ;)
  God Jul på dig, Bitterpitten! Vi hoppas att världsproblemen löser sig under 2020 ;)

  SvaraRadera