Sök inlägg

fredag 19 februari 2016

Telefonförsäljare del 3

Telefonförsäljarna taggar upp!
I takt med att Telia hotar med att plocka in stolparna och rulla in kopparledningarna från landsbygden så har mindre nogaräknade aktörer på marknaden lärt sig att utnyttja situationen....Nu ringer dom upp och säger nåt i stil med..."Hej vi ringer ifrån ditt telefonbolag!...Eftersom du fortfarande har kvar din fasta telefon så vill vi ge dig ett bättre pris."
Jaha det lät ju bra tycker jag....Men är ni alltså från TELIA då ? (Jag har Telia)
"Det skulle man kunna säga" fortsätter säljaren. " Vi håller på att ta över det fasta telenätet i från TELIA" 
Det låter ju inte helt otroligt eftersom jag läst i tidningen att det eventuellt finns teleoperatörerer som kan tänkas ta över kopparledningarna efter TELIA....Men försäljaren ljuger så klart....Bolaget han representerar är bara ute efter att ta över"kunderna" i det fasta nätet,inte ledningar och stolpar.

Eftersom jag fick byta teleoperatör Till TELIA för några år sen när det visade sig att  Tele2 bara fick leverera 2Mb bredband medan Telia kunde leverera 8Mb eftersom dom helt enkelt inte släppte till mer åt konkurrerande bolag,så vet jag att det inte är en bra idé att byta bort TELIA under rådande omständigheter....Så när försäljaren lovar minst 8 Mb då vet jag att han ljuger.
När jag vänligt men bestämt tackar nej så frågar han varför jag inte vill ha  billigare telefon och bredband ?   Då förklarar jag att jag provat många olika bolag och dom har krånglat allihopa.dom enda som bara har fungerat är TELIA.Jag skiter fullständigt i om det kostar lite mer,jag vill bara att det ska fungera.....Då lägger säljaren för TELECOM , TELEFONIA , TELEMAN ,NOVACOM eller vad sjutton dom heter äntligen på luren.
Det värsta är att ju fler kunder som lockas över till dessa oseriösa telefonbolag desto större är risken att TELIA gör allvar av hoten om att lägga ner det fasta telenätet.

Ett annat problem på senare tid har varit dessa skojare som ringer på min fasta telefon och på engelska med indisk brytning hävdar att dom är från Microsoft och att dom ser att jag har virus på min Windows dator.....När jag undrar varför microsoft ringer mig som har en dator med Linux istället för Windows så lägger dom på luren.....Men nu har dom ringt varje dag i en vecka och dom frågar efter mitt namn också...Känns inte bra alls....Vet inte hur jag ska bli av med dom ?  funderade ett tag på att börja snuska mig och låtsas ha telefonsex med dom,men det är lite väl lågt.
Men nu har jag kommit på vad jag ska säga nästa gång dom ringer och frågar efter mitt namn.

Jag ska säga att personen ni frågar efter är död..
Hans dator blev fjärrstyrd av kriminella som tog hans pengar.
 Han blev så knäckt att han tog sitt liv.Min pappa har berättat om att när han var liten var det en grabb som svarade i telefon att
" Farsan är inte hemma och jag kan inte telefonera"


7 kommentarer:

 1. "Does your mother know that you are trying to fool old ladies like me" brukar jag säga till de där som så gärna vill hjälpa mig att bli av med virusen i min dator.

  SvaraRadera
 2. När jag läser sådant här är jag så glad att mitt telefonnummer inte är offentligt. Det har antagligen sparat mig många minuter av mitt liv som jag kunnat lägga på annat.
  Finns det inget nummer som indikerar att det är försäljare som ringer? För i så fall kan du ju bara strunta i att svara, tänker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Out of area, står det på nummerpresentatören.

   Radera
 3. De ringde mig 3 ggr ang min smittade dator. Sista gången i ottan så då tappade jag tålamodet. Jag skrek rakt i luren -"OH NO!!! MY COMPUTER IS DEAD, MY COMPUTER IS DEAD och brast ut i en högljudd ylande "gråt". Detta var i somras och jag har inte hört av dem sedan dess ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kollega brukar
   a. beklaga sig åt "Microsoft" att han nog är den fattigaste mannen i Sverige och inte har någon dator.
   b. har problem med att förstå deras instruktioner om hur man installerar TeamViewer i datorn. Han menar att den som varit mest ihärdig nog satsat en halvtimmes telefontid innan han gav upp.

   Själv blev jag uppringd på hemnumret av en som visste att en av mina servrar som stod i deras, Microsofts, datahallar (företagets, eftersom jag finns reggad som kontaktperson hos .se) hade problem!!!

   När jag förklarade att han nu ringde en privatperson och att jag absolut inte hade någon server så började han anklaga mig för att ljuga. I två timmars tid ringde det sedan från olika telefonnummer som var snarlika numret till Microsofts kontor i San Fernando.

   Radera