Sök inlägg

söndag 21 februari 2016

Denna här Polisen


Jag är ingen ordpolis.
Inte är jag så jättebra på stavning och grammatik heller.
Om nån på jobbet klagar brukar jag säga att hade jag haft läshuvud så hade jag säkerligen haft ett dubbelt så bra betalt jobb med helt andra krav på läs och skrivskicklighet...Man får vad man betalar för.

Men när min dotter fick en ansökningsblankett från Polisen om utdrag ur brottsregistret så kunde jag inte låta bli att reagera
Denna här blanketten
Alltså!
Här snackar vi om Polisen och ingen vikarierande lagerarbetare på ICA.
Om nån på polisen inte kan Svenska så borde det ju åtminstone finnas nån mer där som ser att det är galet och kan rätta till det ?

Det verkar som om det var dom skrivkunninga som sa opp sig....Även Polisen verkar få vad dom betalar för.
Polisen brukar ju hävda att dom har för lite Poliser i yttre tjänst,men många skrivbordsPoliser....Ja om dom som finns är ordblinda och inte kan Svenska så förstår jag att det hela tiden behövs fler.

För ett tag sen så var det en Man i Borlänge som tagit körkort åt 40 personer.
Ingen vet vem han är för han har olika identiteter.Men under tiden som Polisen inte utreder fallet p.g.a. resursbrist så kan körkortsmannen fortsätta att köra både buss och taxi i Borlänge. Och 40 icke läskunniga körodugliga får köra runt med falska körkort... Det här är ju knepiga fall..Det räcker ju inte med att Poliserna som utreder fallet måste kunna köra Polisbil och kunna svinga batongen...Dom måste kunna läsa och skriva också....Polisen har helt klart resursbrist...Dom läskunniga har ju lånats ut till Malmö för att vara passkontrollanter .
Denna här..Denna där...Polisen.

7 kommentarer:

 1. Du ska inte vara orolig, nya polisutbildningen ges vid Södertörns högskola med en professor i fritidspedagogik som ämnes- eller var det utbildningsansvarig. Detta kombinerat med skolans gedigna erfarenhet av genusforskning kommer ge oss de vassaste poliserna sedan polisyrket instiftades.
  Om du tror att läs- och skrivkunnighet, rättrådighet, tankeförmåga, vettig lön och en viss fysisk förmåga spelar någon som helst roll för att utföra ett bra polisarbete har du fel.
  Heja Sverige.

  SvaraRadera
 2. Men kära nån!
  Nu blir ju polisen i norr kränkt! ( givetvis!)
  De har ju en egen variant av finska däruppe.
  Svenska vill de helst inte veta av.
  Så enkelt är det.
  För övrigt var jag personligen tacksam när jag begärde ett utdrag själv för en del år sedan.
  Skulle skriva in mig i ett annat land i Europa.
  Obetydlig förseelse registrerad men: man glömde att meddela det på intyget.
  Var snäll emot dem, s.v.p!

  SvaraRadera
 3. Det skulle också kunna vara ett korrfel. Med tanke på polisens minskade resurser har de kanske inte råd att ha folk som korrläser ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma sak verkar även gälla dom flesta nyhetstidningar idag.Ofta väldigt dålig svenska. Dom har nog säkert sparat in på korrekturläsningen.

   Radera
  2. Det är sant. De behöver kanske också spara.

   Radera
 4. De har lärt sig språket via Disneyklubben och Kalle Ankas jul. Påminner om Tony i Lady & Lufsen. /T

  SvaraRadera
 5. Man har alltså "helgarderat". Låter lite dansk/skånskt, lite som när Malmöborna säger "jag tar cykelen till Triangelen för att titta på himmelen."

  Än värre tycker jag det är när hallåor i TV och radio använder "för nu".

  SvaraRadera