Sök inlägg

söndag 13 september 2015

Öppna era hjärtan igen

Nu är det dags igen.

Det är alltid nån med mycket pengar och en bra position i samhället som ber dom fattiga och utsatta i samhället att öppna sina hjärtan,och såklart sina plånböcker....Jag undrar när dom rika ska börja dela med sig av lägenheterna i Stockholms innerstad till flyktingar...Och när ska dom sluta flytta sina barn ifrån skolor med invandrarbarn....Framgångsrika människor som tjänar mer än 35 000 i månaden borde överhuvudtaget inte få uttala sig om välfärdens förfall, integration och utsatthet, eftersom dom inte är drabbade.

Fredrik Reinfeldt som myntade just "Öppna era hjärtan" har nu skrivit en bok om sig själv och sin förträfflighet,och i den  skriver han också att SDs väljare är missnöjda med sina liv.....Jag tror att han har helt rätt i den analysen...Men vad han inte verkar fatta det är att han till stor del är skyldig till deras misslyckade liv.
Reinfeldt bedrev en politik som körde fattiga människor på landsbygden i botten..Statsfinanserna såg bra ut på bekostnad av kommunerna som fick ta alla kostnader.

I marknadskrafternas fria konkurrens blev det vardag med nedlagda butiker, skolor, vårdcentraler, äldreboenden och bensinmackar...Reinfeldt var också en mästare på att höja skatterna för fattigt folk..Höjd bilskatt,bensinskatt.Elskatt.Försäkringsskatt.mm....Visserligen sänkte han inkomstskatten..Men vad hjälper det för den som inte har nån inkomst eller en väldigt låg sådan.

Sjukersättningen blev också sämre,och plötsligt så kunde man bli utförsäkrad trots läkarintyg  eftersom försäkringskassan gjort en annan bedömning...På socialen och arbetsförmedlingen blev det total förnedring, eftersom Reinfeldts arbetslöshetspolitik gick ut på att göra det så hopplöst att vara arbetslös och sjuk att man skulle skrämmas till att bli frisk och att hitta ett jobb.....Den modellen fungerar dock bara om man utgår ifrån att folk bara låtsas vara sjuka och att det finns en massa jobb som inte kräver utbildning.

Då har vi alltså en massa missnöjda människor som känner sig totalt överflödiga och bortglömda.Dom  sitter hemma och hatar Reinfeldt och alla andra politiker som skor sig på skattebetalarnas bekostnad och inte behöver följa dom regler som dom själva har satt upp.

Då skulle man ju kunna tro att dessa missnöjda loosers skulle gå och rösta på Sossarna eller nån annan i den rödgröna röran....Glöm det....Dom minns alltför väl när Sossarna med hjälp av Miljöpartiet tvingade på bensinmackarna etanolpumpar så att över 1000 mackar på landsbygden fick lägga ner. Dom minns också alla gånger när Sossarna och Moderaterna varit överens, och kört över fotfolket ute på landet.....Nej den här gruppen missnöjda loosers dom brukar vara soffliggare och skita helt i att gå och rösta....

Men så plötsligt har det dykt upp ett nytt parti som alla etablerade partier hatar och bespottar...Plötsligt finns det nån som har en gemensam fiende med dom misslyckade....Kan man inte få ett drägligt liv och lite respekt ifrån dom etablerade politikerna så kan man ju göra livet surt för dom jävlarna....
Så ligger det till Herr Fredrik Reinfeldt...Du gav oss SD och dess framgångar.
Dina efterföljare har tillsammans med regeringen sett till att SD nu är det enda oppositionspartiet.
Åtminstone för misslyckade loosers på landet.13 kommentarer:

 1. Det är något skumt med din analys. Fredrik påbörjade sin mandatperiod 2006 men inget jag kan hitta stöder ditt påstående att han hade något med tillkomsten av SD att göra, som förövrigt ska ha grundats redan 1988 så du kan skylla på Ingvar och hans gäng.

  Att du definiera en framgångsrik människa endast på basen av dennes månadslön säger kanke mera om dig än den "framgångrike". Du jämför återkommande lansbyggden med Stockholm så då tycker jag du kan börja reflektera över vad den nämnda lönen "är värd" på respektive plats.

  Med Stockholms mått är du väldigt framgångsrik som har råd med ett eget hus och flera hobbybilar. Måhända att försäljningvärdet på ditt hus på din ort inte riktigt räcker till handpenningen på ett motsvarande hus i någon av Stocholms förorter. Där krävs det en högre månadslön än på landsbygden för att det skall gå ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD var ett ganska litet parti tills Reinfeldt började jävlas med fattigt folk på landet.
   Det är klart att lönen är mindre värd i Stockholm...Men det finns andra skillnader också. Har man inte råd med bil och bensin så kan man ju alltid planka in på tunnebanan :)

   Radera
  2. I min förort finns ingen tunnelbana. Att planka på bussen fungerar ju sisådär. Att åka kommunalt är inget nöje och inte är det nu så himla billigt heller https://sl.se/sv/kop-biljett/ om man skall ha busskort till hela familjen.

   För att suga ut bilisterna lite extra har man instiftat något som kallas bör trängselskatt. Detta betyder att det kostar extra att stå i samma köer som tidigare. Någon annan funktion har det inte. Tänk, skattmasens våta dröm, en skatt som betalas med skattade pengar. Så kallad dubbelbeskattning.

   Vad inkomsterna från systemet används till är lite ospecificerat. Förmodligen för att betala kostnaden och underhållet av anläggningen. Lite som ett självspelande piano.

   Radera
 2. 2006 fick SD 160 000 röster, nu med pajasarnas hjälp har de runt 1,5 miljoner gissar jag.
  Det som stör mig med Fredrik och hans kompisar i de välbärgade delarna av Sverige är att de orerar om öppna hjärtan väl medvetna om att bostadspriserna och söktrycket på bostäder där de bor i princip omöjliggör för nyanlända och även oftast skapligt etablerade invandrare att flytta dit.
  För mig är det hyckleri.
  Letar fortfarande efter en doktorsavhandling från Lund som visade att så fort invandrartätheten i ett område blir högre än fyra procent så drar sig de som kan (oftast de bättre bemedlade) därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linné-universitetet, Växjö fungerar nog bättre.

   Radera
 3. Tack bitterpitten.
  Fick inspiration att leta fram avhandlingen, tyvärr beställningsvara men sammanfattning här:
  http://fof.se/artikel/segregeringen-okar
  och här:
  http://lnu.se/om-lnu/1.118352/skillnader-mellan-olika-grupper-pa-arbets--och-bostadsmarknaden---ny-avhandling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant läsning i mångkulturens Sverige

   Radera
 4. Politikerföraktet har aldrig varit så stort som nu. Jag försöker förstå varför politikerna väljer att strunta i de flesta av de människor som uppmanas att öppna sina hjärtan, eller att betala ännu mer i skatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Politikerna har nog aldrig varit så långt ifrån folket som nu.

   Radera
 5. Nu är det dags för omval! Alliansen framför ju vissa andra idéer om hur Sverige ska styras och SD blir allt starkare. Löfven fick tydligen inte med sig Tyskland och Danmark i att stoppa syrier (och eritreaner, somalier, afganer, mfl). Vi har absolut inte råd med att särbehandla invandrare med gratis tand- och sjukvård, fria resor etc.

  SvaraRadera
 6. Vi väntar på att någon ska komma med en förändring utan att tänka på att förändra oss själva.
  Vi behöver ledare, inte politiker. Men i denna värld bestående av följare, har vi glömt att leda oss själva. Så sluta vänta på en förändring, bli själv den förändring du vill ska ske.
  The Lie We Live
  https://youtu.be/ipe6CMvW0Dg

  //tompas11

  SvaraRadera