Sök inlägg

fredag 11 september 2015

Främlingsfientlighet i regeringen


Nu har barn äldre och jämställdhetsminister Åsa Regneŕ (S)uttalat sig om att vi måste Sluta ge tiggarna pengar och istället ge till hjälporganisationer i deras hemländer.
När vanligt folk har sagt samma sak då har dom blivit rasiststämplade direkt.För att inte tala om vilket liv det blir när nån Sverigedemokrat säger nåt sånt.Minns Tunnelbanereklamen när folk gick fullständigt bananas för att nån vågade kritisera Sveriges behandling av tiggarna.

Det är tydligen inte åsikterna som är det viktiga utan vem som har åsikterna...En Socialdemokratisk riksdagspolitiker går alltid fri från anklagelser om rasism och främlingsfientlighet....Var är alla rabiata skrikande Miljöpartister och vänsterfolk som kräver fri invandring och öppna gränser nu ?

Likadant i går kväll på Aktuellt i TV...Stefan Löfvén gjorde klart att flyktingar ska stanna i det första Europeiska land dom kommer till....Det är alltså helt fel att passera Ungern Tyskland och Danmark på vägen till Sverige....Han vill alltså minska flyktingströmmen till Sverige...Tvärt emot vad hans regeringspartners i MP vill...Men kommer dom att stämpla Löfveń som främlingsfientlig eller rasist ?
Vi får väl se....
Han har det inte lätt Stefan...
Det är inte lätt att styra en regering som är som en påtänd Pride-festival

17 kommentarer:

 1. Har för mig att Ullenhag redan vänt ut och in på sin slängkappa. En hel del kommer nog följa efter. Skulle inte förvåna mig om Herr Arnstad blir en av de tidigare.
  Undrar dock om det bromsar SD´s ökning.
  Vilka har man mest respekt för, de som står för sina åsikter i ur och skur eller de som byter dem som svettiga strumpor då det ses som mer opportunt?
  Och skulle kappvändarna försöka hävda att man följer folkviljan går nog inte det heller, tycker folkviljan varit ganska tydlig under mycket lång tid.

  Mest spännade kommer det bli närman börjar kvotera in flyktingar i de "fina" kommunerna, hej vad fort SD kommer bli rumsrent då.

  Nja, det här kommer gå åt helvete...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vilka har man mest respekt för, de som står för sina åsikter i ur och skur "

   Håller iofs med dig om det du skriver, men jag kan omöjligt känna respekt, inte för att jag skulle bli respektlös, snarare tappa intresset för personen, för den som med dårens envishet FORTSÄTTER att stå i ur och skur, UTAN att kunna ge svar på följdfrågor som kommer på åsikterna.

   Det är sådana politiker med svansar och "särintressen" vi haft alldeles för gott om. Nu när en efter en svänger så är det rätt individuellt hur åhöraren hanterar det.

   Jag t.ex ser inte dem som kappvändare. De har troligtvis högst motvilligt behövt ändra åsikt. Verkligheten som knackade på. De som i någon mån antyder "jag hade fel/jag har tänkt om" dem kan jag respektera. De som svänger utan att låtsas som någonting ... mittenfingret!

   Radera
 2. Det är inte alla som vill till Sverige http://www.svd.se/flyktingar-hotade-hoppa-fran-farja

  Danmark är tydligen inte så populärt heller (01:08)
  http://www.friatider.se/invandrare-i-danmark-vi-flyr-till-sverige-f-r-bidragens-skull

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag ser nu fram emot att Åkesson och gänget fyller en båt med järnrör och drar till Syrien för att hjälpa på plats . Kanske dags att SD skrider till verket där dom behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkesson och gänget vet inte vad dom skall använda järnrören till, mer än att vifta lite med, och det hjälper föga, i Syrien.

   Mvh Skogåsbon

   Radera
 5. Varför EU-anpassar man inte bidragen, så de i princip får "samma" pengar i hela EU, då blir det onödigt att åka ända hit? Jag menar inte att andra länder ska höja bidragen; men att Sverige ska anpassa sig till övriga Europa. Fast svenska politiker vill ju alltid motsatsen, så det lär ju inte bli genomförbart.

  SvaraRadera
 6. Preben en rätt tanke. Detta piss EU som skulle jämna villkoren i Europa men inte blev rätt. Inte många partier som vände sig mot EU men samtliga dessa får äta mest skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde nu att dom gamla öststaterna i EU vägrar att gå med på flyktingkvoter.England vill gå ur och Grekland åker nog snart ur automatiskt.känns som om EU snart faller ihop.

   Radera
 7. Hela den nuvarande situationen ger ju vibbar om Klondike. Bara att nu har inmutningarna, arbetet och fyndigheterna ersatts med att muta in bästa tiggarplatserna och få tillgång till bästa bidragssystemen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite kul dock med flyktingarna som hotade att hoppa av färjan om dom skulle registreras i Sverige. Dom krävde att få komma till Norge eller Finland. Har nån talat om för dom att det är fullt här ?

   Radera
 8. Läs Dick Erixons senaste blogginlägg. Det var fan i mig det bästa jag läst på väldigt länge.
  ‘Vi är alla människor!’ Och?

  http://erixon.com/blogg/2015/09/vi-ar-alla-manniskor-och/

  //tompas11

  SvaraRadera
 9. Det var förnuftigt att rekommendera oss att sluta ge tiggare pengar. Om samma pengar gått till biståndsorganisationer hade säkerligen fler Romer blivit hjälpta i sina hemlänger. Dilemmat är att kanske inte alla de som tigger i Sverige blivit hjälpta av biståndsorganisationerna. Oaktat detta tycker jag att regeringens recommendation är bra och det baserar jag på min övertygelse om att den kommer att hjälpa fler samtidigt som många av de som tigger i Sverige skulle få ett mera meningsfullt liv. Tyvärr är det väl så att de som lever på tiggeri kommer att sitta i samma dåliga sits den dag de slutar att tigga som de satt i när de började att tigga. Om vi skall hjälpa dessa skall vi utbilda dem och inte lägga några skärvar i deras muggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det enbart är en fråga om vad tiggarna kostar Sverige så är ju svaret lätt. Dom vägrar ju till 99% att ta emot hjälp från sos så att skicka skattestålar till deras hemland måste vara en dålig affär. Som det är nu så är det ju upp till givaren att bestämma.

   Radera
  2. Jag tycker också det är en bra rekommendation att sluta ge tiggarna pengar.Men det är hyckleri att kalla alla som tyckte det för en månad sen för rasister.

   Radera
 10. Tror jag nämnt detta tidigare. Endast en av de lokala matbutikerna är utan tiggare.

  Jag frågade handlaren ifall han inte fått någon egen tiggare och han sa att det satt en där tidigare men han fick väl inte så mycket så han drog. Det märliga att det inte kommit någon ny och tagit den lediga platsen.

  Nu undrar jag ifall det kan ha något att göra med pizzerian som har samma ingång och som drivs av killar från forna öststaterna?

  SvaraRadera