Sök inlägg

onsdag 27 maj 2015

Den olönsamma landsbygden

Det lönar sig inte att ha folk boende på landet.
Iaf inte om samhället måste hålla lantisarna med infrastruktur.

Snart plockar TELIA ner koppartrådarna där jag bor och jag blir utan både fast telefoni och bredband.
Det hade aldrig hänt på TELEVERKETS tid...Då var uppdraget att se till att alla hade telefon...Nu har TELIA blivit ett vinstdrivande företag som bara gör det dom tjänar pengar på...Oss lantisar tjänar ingen några pengar på, så nu skiter man i oss.

Vi har odugliga vägar som det knappt går att åka på..Dom vägarna måste vi själva betala eftersom kommunen tvingat på oss vägföreningar..Det hjälps inte att vi betalar lika mycket skatt som folket inne i stan.Vi ska betala både underhåll och plogning av skitvägarna på landet iaf..

Likadant är det med vårdcentralerna i landsbygden....Landstinget har inte råd med små vårdcentraler och filialer, så nu lägger man ner många av dom....Och dom privata aktörerna är inte det minsta intresserade av att driva olönsamma vårdcentraler..Däremot är många intresserade i dom lite större städerna häromkring...Där är det överetablering...Du får välja vårdcentral bara du väljer en där du inte bor.

Samma sak med skolorna...Vårt enda gymnasium blir utkonkurrerat av överetableringen av gymnasium i grannkommunen...Jag fattar inte riktigt vitsen med att ha fler gymnasium än elever ?

Sen vi släppte dom fria marknadskrafterna fria måste alla tänka på lönsamheten.
Jag bor bara 4 km ifrån stadskärnan men ändå finns det ingen bussförbindelse. Det finns heller ingen taxi i stan eller en bemannad bensinmack...Ingenting lönar sig på landet.
Den nedlagda OK macken i Säter

Jag hörde en intervju med den gamla sossen och lantisen Lotta Gröning....Hon sa att det största hotet mot Sveriges landsbygd  är Sossarna, Miljöpartiet och Moderaterna.....Miljöpartiet vill inte att vi kör bil på landet medan S och M vill att marknadskrafterna får bestämma var vi ska bo.
Hur får vi en regering där inte nån av dom ingår undrar jag ?

Vi ska alltså bort från landet...Det verkar vara planen...Trängas ihop som boskap och tvingas att bo i svindyra råtthål i storstan medan landsbygden växer igen och förfaller.
Det känns inte som nåt fritt val.

6 kommentarer:

 1. Plocka själv ner koppartrådarna innan hinner Telia gör det så kan du göra dig en liten slant. Kanske skicka räkning till Telia på utfört arbete också. Du ska inte jobba gratis.

  SvaraRadera
 2. Känner en som jobbade som arbetsledare på Televerket, en mängd material bl.a. 150 stolpar beställda, när man skulle hämta ut skiten fans ca 100 stolpar kvar, resten hade folk använt som rabattkant till sina sommarstugor mm. Detta pågick ständigt och Televerket blödde värre än en hagelskjuten kanin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha...Då är det alltså lantisarnas fel att Televerket gick dåligt.

   Radera
  2. Många Stockholmare har ju sina sommarstugor på "landet". Var har lantisarna sina? Ännu längre ut i obygden eller kanske en lägenhet i någon tätort? Lastar dom klotgrillen i husvagnen och åker till Böda Camping?

   Radera