Sök inlägg

lördag 9 maj 2015

Den odödliga Audin

Min granne har en gammal Audi.

Han har haft den sen urminnes tider och den borde egentligen fått vandra vidare till dom sälla jaktmarkerna för längesen.
Han hade nog skrotat den redan om det inte vore för att alla tjatar på honom om att göra det.
Det får liksom motsatt effekt....Nu ska jag visa dom jävlarna att den går ett år till liksom.
Men för varje år har det blivit svårare och svårare att besikta Audin....Redan förra året trodde vi att det var kört när hydralarmen på handbromsen slutade att fungera och det fanns inga delar att köpa...Men en händig kompis till grannen lyckades fixa hydrauliken med en popnit och allt vart frid och fröjd igen.

Men i år verkade det riktigt kört faktiskt....Det blev 2a på fastsättningen av frambalken...Den visade sig sitta fast med 4 gummibussningar som tydligen måste bytas...Åtminstone en av dom, men bilprovaren menade att man måste byta alla fyra för att det ska bli bra....
Jag blev inblandad och började googla på nätet och höra mig för med bilmekar i bekantskapskretsen.Det verkade som om man måste montera ner hela framvagnsbalken med allt vad det innebär och sedan pressa ur dom gamla och i dom nya bussningarna.

Vid det här laget hoppade jag av projektet och anslöt mig till olyckskorparna som ville skrota bilen.
Grannen hörde sig för lite och det skulle kosta en förmögenhet att åtgärda bilen visade det sig.
När det sen visade att det inte gick att få tag på bussningar längre så var det i princip kört.
Grannen började förbereda sig på det slutgiltiga nederlaget och han började få mardrömmar om hur Audin pressades ihop i bilpressen....Samtidigt gnuggade olyckskorparna händerna och började se framemot förnedringen...
Då gjorde grannen ett sista desperat försök och sökte upp Thailändarn som är en klurig bilmek.
Thailändarn gick motvilligt med på att kolla på Audin efter att även han beklagat sig över att den inte blivit skrotad än.
Några timmar senare ringde Thailändarn upp och berättade att Audin var klar...Han hade helt frankt lagt i ett par extra brickor  på skruven som håller bussningen,och dragit åt så att glappet försvann.
När grannen glad som en lärka skulle hämta bilen för ombesiktning visade sig att även ombesiktningen var klar....
Min granne är född med tur...
Men han är så van vid det att han inte fattar det själv..
Nu åker han runt i Audin och drygar sig medans alla olyckskorparna suckar uppgivet.

3 kommentarer:

 1. Vi hade en 82:a som gav upp vid 45000 mil. Maken tycker fortfarande att det var för tidigt. Vår nuvarande har precis passerat 35000 med rent protokoll från Bilprovningen. Bra bilar de där.

  SvaraRadera
 2. Härlig story. Ställde på mercan från 84 igår. Tog av pressen och hängde på kabelskon på batteriet. Nu i sommarstugan efter färd på 11 mil.
  Gick lite knackigt innan jag fyllt på med ny bensin, eller så ville den ha lite uppvärmning.

  SvaraRadera
 3. Min A6:a gick som en dröm fram till 36000 mil tills det visade att meken fuskat och inte bytt vattenpumpen vid kamremsbyte. Vattenpumpen skar och det blev ventilsallad. Gav den till grannens grabb som förmodligen skrotade den.

  SvaraRadera