Sök inlägg

torsdag 13 november 2014

Rostig bärarm

Jag skulle byta till vinterdäck på Volvon,när jag upptäckte att ett av dem var platt. Slängde in dom i bakluckan och begav mig till närmsta mackpump (Det finns ingen i Säter längre,så det blev Hedemora )
När jag var på väg hem tyckte jag att det dunkade ovanligt mycket under bilen...Det kanske är nåt på avgassystemet som tar i när jag har 4 däck där bak tänkte jag.... Nää det var det inte.
Det visade sig att bakre bärarmen på höger sida rostat av,och nu hängde fjädern ner under bilen.
Det blev inget däckbyte. Istället fick jag skruva ner bärarmen. Nu väntar jag på att en ny ska komma på posten.
Så där går det när man skaffar för ny bil....Min förra Volvo 245-76 var det aldrig nåt sånt skit med. Den var bättre konstruerad på en rad områden. Men den här 88 an är alldeles för modernt konstruerad. I våras fick jag t.ex. byta Lambda sond...Sån skit fanns det inte ens på 77an.Det brukade räcka med att justera brytarspetsarna om den gick illa.
Jag borde ha lärt mig av mina misstag... Varenda gång jag skaffar en "nyare" bil så blir det krångel.
Men när jag köper nån riktigt gammal bil så går det bättre. Jag har t.ex. en Ford fairlane från 1958 som jag haft i 16 år,den är det aldrig nåt fel på. Dessvärre är den ingen kombi så jag måste ju komplettera med  en Volvo 245a.  Men jag håller på att renovera en gammal Volvo kombi ifrån 1964. Jag hoppas att den blir bättre.
i väntan på att jag ska få en ny bärarm med posten får köra runt grejorna  i en alldeles för ny Cheva pickup -84.  Den har nån nymodighet som heter servostyrning. Väldigt fjolligt!!!  Det är nån slags handikaputrustning som gör att det känns som om nån annan styr åt dig. Dom här Pickisarna brukar ha handikapplådor också. Men min har gudskelov manuell växellåda. Nån jävla ordning får det va !!!

6 kommentarer:

 1. Nu är du ute och cyklar. Automat är ju helt underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att köra automat är som att kolla på porrfilm istället för att ha sex :)

   Radera
  2. Vilken liknelse! Är väldigt sugen på att kolla in kupen på din bil.

   Radera
 2. Vad har du för budget när du köper nyare bil? 5000sek :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 5000 :- när jag köper nyare bil och ca 50 000 :- när jag köper äldre bil.

   Radera
 3. När jag hade en 245:a så fick jag vid ett tillfälle nedslag på rostskadade bärarmar vä+hö på bilprovningen. For hem och rev ner bärarmarmarna, fram med 3mm plåt, vinkelslip och migsvetsen. Dan därpå var jag på återbesök hos bilprovningen och bilen blev godkänd. :) /tompas11

  SvaraRadera