Sök inlägg

lördag 18 januari 2014

Nya FattigSverige


Vi får hela tiden höra från regeringen att det går bra för Sverige....Statens finanser går bra det finns utrymme för skattesänkningar,och det finns pengar till bistånd åt andra länder.
Men det är ju inte underligt att statsfinanserna går bra när staten har lämpat över alla utgifter på kommuner och landsting istället.
Många kommuner styrs av idrottstokiga politiker som tycker att det är viktigare att bygga hoppbackar och satsa på ishockey istället för att få en fungerande skola och ett anständigt leverne åt gamlingarna på åldringsboendena.Dessutom är många små fattiga kommuner avfolkningsorter som inte har råd med det dom blivit ålagda av staten. Det är hela tiden nån stackare som kommer i kläm i det nya fattigSverige när kommuner måste spara. Här nedan om snåla kommuner som inte vill ge sina pensionärer frukostägg.
http://www.expressen.se/nyheter/gunvor-snuvas-pa-frukostaggen/
http://www.aftonbladet.se/incoming/article17916926.ab

Här om hur Landstinget sparar på platser så att patienter dör i vårdkön.
http://www.expressen.se/kvp/atta-patienter-doda-av-platsbrist-i-sydsverige/

Inom mitt verksamhetsområde på Rättsspsyk,så kan man se en skrämmande utveckling inom försäkringskassan.... Personal som är långtidssjukskrivna tvingas tillbaka på arbetet trots att dom är i så fysiskt dåligt skick att dom knappt kan gå...Det hör till saken att all personal ska springa på larm också.
Försäkringskassan underkänner läkarintygen ,och skickar både fysiskt och psykisk sjuka rätt ner i Helvetet.
Samma sak med patienterna....Fast patienter är inlåsta och dömda till sluten psykiatrisk vård så menar Försäkringskassan att dom är fullt arbetsföra, och drar in ersättningen... Patienten kan då inte betala räkningar som T.ex vårdavgift ,och snart växer skulderna och högen med indrivningsbrev ifrån Kronofogden.
Hur ska en psykiskt sjuk människa kunna bli bättre under dom förutsättningarna ?

Nu kanske jag låter som en gammal BetongSosse som  bara klagar på Alliansen.... Nej då. Vi ska komma ihåg varför vi har en borgelig regering....Det var Sossarna som började nedmonteringen av Sverige. Och det var missnöjet med det som gjorde att vi fick Alliansen till makten... Jag tror tyvärr inte att det blir nå bättre om Sossarna kommer tillbaks heller....Både borgarna och Sossarna vill Amerikanisera Sverige...Och dom lyckas bra med det.
Dom rika blir rikare och dom fattiga får det sämre i det nya FattigSverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar